Mustikka-tuorejuustopullat

Mustikka on vastustamaton yhdistelmä tuoreen pullan kanssa. Parhaimmillaan mustikat ovat leivonnaisissa juuri kerättyinä, sillä pakastuksen jälkeen ne voivat olla vetisiä. Ota pullataikinalevyt vain pakastimesta sulamaan ja painele ne hieman sulaneina vuokiin odottamaan hidasta kohotusta siksi aikaa, kun haet metsästä mustikat.

Tämä ohje on pienille vuokapullille, joiden pohjana on käytetty pakastepullataikinalevyjä. Täytteenä on mustikoiden lisäksi tuorejuustoa ja mustikkamarmeladia. Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.

Mustikka-tuorejuustopullat

  • 1 pkt pullataikinalevyjä (8 kpl)
  • Täyte:
  • 100 g tuorejuustoa
  • 150 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • 4 dl mustikoita
  • Voiteluun:
  • munaa

Laita jäiset pullataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, peitä ne leivinliinalla ja laita ne uuniin hyvin miedolle lämmölle (50 astetta). Anna levyjen sulaa ja kohota ½ -1 tunti.

Leikkaa taikinapalat kahtia ja laita aina yksi neliö yhteen silikoni-, folio- tai metallipiirasvuokaan, niin että taikinaa tulee tasaisesti reunoille ja pohjaan. Voitele pullien reunat munalla. Laita jokaisen pohjalle 1-2 tl tuorejuustoa ja noin 2 tl mustikkamarmeladia. Laita päälle 2-3 rkl mustikoita. Pullien voi antaa kohota vielä hetken, mikäli ne eivät vaikuta kovin kohonneilta. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.

Vinkki: Painele sulanut kohoamaton taikina vuokiin. Jätä kohoamaan peitettynä leivinliinalla huoneen lämpöön siksi aikaa, kun olet metsässä hakemassa mustikoita.

Mikäli leivot pullataikinan itse, katso resepti www.myllynparas.fi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat