Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mustikka-tuorejuustopullat

Mustikka-tuorejuustopullat.
Mustikka-tuorejuustopullat.
Julkaistu 26.07.2007 10:00(Päivitetty 03.02.2012 15:20)

Mustikka on vastustamaton yhdistelmä tuoreen pullan kanssa. Parhaimmillaan mustikat ovat leivonnaisissa juuri kerättyinä, sillä pakastuksen jälkeen ne voivat olla vetisiä. Ota pullataikinalevyt vain pakastimesta sulamaan ja painele ne hieman sulaneina vuokiin odottamaan hidasta kohotusta siksi aikaa, kun haet metsästä mustikat.

Tämä ohje on pienille vuokapullille, joiden pohjana on käytetty pakastepullataikinalevyjä. Täytteenä on mustikoiden lisäksi tuorejuustoa ja mustikkamarmeladia. Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.

Mustikka-tuorejuustopullat

  • 1 pkt pullataikinalevyjä (8 kpl)
  • Täyte:
  • 100 g tuorejuustoa
  • 150 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • 4 dl mustikoita
  • Voiteluun:
  • munaa

Laita jäiset pullataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, peitä ne leivinliinalla ja laita ne uuniin hyvin miedolle lämmölle (50 astetta). Anna levyjen sulaa ja kohota ½ -1 tunti.

Leikkaa taikinapalat kahtia ja laita aina yksi neliö yhteen silikoni-, folio- tai metallipiirasvuokaan, niin että taikinaa tulee tasaisesti reunoille ja pohjaan. Voitele pullien reunat munalla. Laita jokaisen pohjalle 1-2 tl tuorejuustoa ja noin 2 tl mustikkamarmeladia. Laita päälle 2-3 rkl mustikoita. Pullien voi antaa kohota vielä hetken, mikäli ne eivät vaikuta kovin kohonneilta. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Voit leipoa pullat myös käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.

Vinkki: Painele sulanut kohoamaton taikina vuokiin. Jätä kohoamaan peitettynä leivinliinalla huoneen lämpöön siksi aikaa, kun olet metsässä hakemassa mustikoita.

Mikäli leivot pullataikinan itse, katso resepti www.myllynparas.fi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Nyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistettaEi ole lahjomista: Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta