Mustikka-tuorejuustopiirakka kätevästi

Uusinta Myllyn Paras -pakastetaikinoissa ovat Pyöreät Piirakkataikinat, joita saa sekä suolaisiin että makeisiin piirakoihin.

Uudet taikinat ovat pehmeistä rasvoista leivottuja, valmiiksi pyöreän muotoisia laktoosittomia taikinapohjia. Ne on helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse edes voidella, lisää vain täyte ja paista uunissa

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte:
3 dl mustikoita (jäisinä, jos pakaste)
100 g (vanilja)tuorejuustoa
2 kananmunaa
n. 2 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle mustikat. Pehmitä tuorejuustoa hieman sekoittaen sitä, lisää kananmunat ja sokeri sekaan. Kaada seos mustikoiden päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Kokeile myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat