Mustasukkainen hämeenlinnalaismies sai päähänsä, että vaimo on raskaana – yritti tehdä abortin paljain käsin: "Vauva pitää saada pois"

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1982 syntyneen miehen vaimonsa törkeästä pahoinpitelystä. Mies oli työntänyt kätensä naisen sukuelimeen, sillä hän oli kertomansa mukaan yrittänyt tehdä tälle ”aborttia”.

Tilanne sattui viime kesänä Hämeenlinnassa. Välikohtausta edelsi pariskunnan asunnolle saapuneiden sosiaalityöntekijöiden kanssa käyty keskustelu, jonka aikana mies oli kimpaantunut. Keskustelu oli liittynyt raha-asioihin.

Keskustelun johdosta mies oli suuttunut vaimolleen niin, että oli alkanut läpsiä tätä hanskalla eri puolille kehoa.

Kun sosiaalityöntekijät olivat poistuneet soittamaan paikalle poliisia, mies oli taluttanut naisen vessaan, istuttanut tämän pöntölle ja tunkenut kätensä kämmenen mitalta tämän sukuelimeen ja pitänyt toista kättä naisen suun edessä.

Syyttäjä vaati rangaistusta törkeästä raiskauksesta

Naisen oman kertomuksen mukaan mies oli vienyt hänet peilin eteen, väittänyt että hän on raskaana ja sanonut että ”vauva pitää saada pois”.

Tapahtuman jälkeen nainen oli toisen sosiaalityöntekijän mukaan kertonut, että mies oli luullut hänen olevan raskaana ja yrittänyt ”laittaa kätensä tämän kohtuun ottaakseen vauvan pois”.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta törkeästä raiskauksesta ja toissijaisesti törkeästä pahoinpitelystä.

Mies myönsi teon, mutta kiisti, että kyseessä olisi ollut seksuaalirikos. Hän kuvaili kyseessä olleen vain ”lievä tunkeutuminen”, jolla ei ollut seksuaalista motiivia. Oman käsityksensä mukaan hän oli syyllistynyt vain perusmuotoiseen pahoinpitelyyn.

Miehen itsensä mukaan kyse oli siitä, että hän oli ”ymmärtämättömyydestä ja osin sairastamastaan skitsofreniasta ja sen puuttuvasta lääkityksestä johtuen” yrittänyt tehdä naiselle aborttia.

Oikeudessa mies kertoi olleensa tilanteessa lievästi mustasukkainen sekä huolissaan vaimon poissa ollessa ”mahdollisesta tapahtuneesta ehkäisyn unohtamisesta”.

Kaiversi nimikirjaimet neulalla rintaan

Miehen katsottiin syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn.

Lisäksi hänet tuomittiin samassa yhteydessä vaimonsa perusmuotoisesta pahoinpitelystä, sillä hän oli kaivertanut neulalla tämän rintaan omat sekä naisen nimikirjaimet.

Rangaistukseksi mies määrättiin puolentoista vuoden vankeuteen sekä maksamaan vaimolleen yhteensä 4500 euron korvaukset kärsimyksestä sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.  

Lue myös:

    Uusimmat