Mustaleski iski: 5-vuotiaan mustelma paljastuikin pahamaisen hämähäkin myrkyksi

10:19

Vaikka hämähäkkejä voi väittää söpöiksi, ei niiden puremaksi tuleminen ole toivottavaa.

Kuka hoitaa sairasta lasta, kun vanhempien pitäisi mennä töihin: äiti, isä vai kenties työnantajan palkkaama lastenhoitaja? Katso keskustelu aiheesta yllä olevalta videolta.

Kun Massachusettsin osavaltiossa asuvat Kristine ja Josh Donovan huomasivat 5-vuotiaan tyttärensä polvitaipeessa mustelman, he kuvittelivat sen olevan tavallinen hyönteisenpurema. Vanhemmat veivät pikkutytön lääkärille, joka antoi olettamaansa hämähäkinpuremaan antibiootit.

Lääkekuurista huolimatta tytön haaveri ei ottanut parantuakseen. Käytyään lääkärin vastaanotolla toistamiseen vanhemmat saivat kuulla järkyttävän uutisen: heidän lastaan oli purrut mustaleski. Mustelmalta näyttänyt jälki olikin kyseisen myrkyllisen hämähäkin myrkkyä.

Mustaleski on myrkyllisyytensä takia erityisen pahamainen hämähäkki, joka on jopa 15 kertaa niin myrkyllinen kuin kalkkarokäärme. Tavallisesti hämähäkki pelkää ihmistä, eikä sen purema ole hengenvaarallinen terveille ihmisille.

– Menin sanattomaksi. Tapaus ei ole sellainen, jonka odottaisi tapahtuvan Massachusettsissa, kertoo Josh-isä yhdysvaltalaisen WCBV-TV:n haastattelussa.

Äiti neuvoo luottamaan vaistoihinsa

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Koko perheen onneksi tytär sai apua ajoissa, ja hän parani puremasta täysin muutamassa päivässä. Kristine haluaa kuitenkin muistuttaa vanhempia, ettei heidän tyttärensä tila olisi välttämättä yhtä hyvä kuin nyt, ellei apua olisi älytty hakea ajoissa.

– Jos epäilyksesi heräävät, etsi niihin vastauksia. Minulla oli tuntuma, että purema oli paha, ja vaadin saada sen tarkastettua, Kristine sanoo.

Viisivuotias itse ei edes ollut huomannut, että häntä oli hämähäkki purrut ulkona leikkiessään.

– Oletamme, että mustaleski oli takapihallamme, sillä emme ole matkustaneet minnekään, Kristine kertoo The Boston Globe-sanomalehdelle.

Nyt perheen pihapiiri on kyllästetty hyönteismyrkyllä, joten vastaavaa ei pitäisi päästä tapahtumaan uudestaan.

***

16:48

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja