Mustakari: Schumille loistava voitto

Kuten ennakkoon oli tiedossa, niin sadesää ja märkä asvaltti sopi paremmin Renaultille ja kuiva keli Ferrarille. Niin kauan kun Shanghain radan ajolinja oli märkä, Renaultin Fernando Alonso hallitsi kilpailua kärjessä. Sateen lakattua rata kuivui, ja kun kisasta oli kaksi kolmasosaa ajamatta, rata kuivui niin paljon, että kuudennesta lähtöruudusta kisansa aloittanut Ferrarin Michael Schumacher nousi hitaasti mutta varmasti kohti kärkeä ja lopulta voittoon asti.

Toki Schumi saa kiittää hienoa lopputulosta myös Renaultin tekemistä virheistä. Ensimmäisen virheen Renault teki vaihtaessaan Fernando Alonson auton eturenkaat tämän ensimmäisen varikkopysähdyksen aikana. Uudet välikelin renkaat eivät toimineet espanjalaisen toivomalla tavalla, ja kun hän myöhemmin teki toisen varikkopysähdyksensä vaihtaessaan autoonsa kuivan kelin renkaat, oikean takapyörän kiinnittämisen kanssa tuhraantui aivan liian paljon aikaa. Vaikka espanjalaisen vauhti sen jälkeen olikin taas parempaa kuin kenelläkään muulla kuljettajalla, Schumi oli päässyt liian kauaksi kärkeen, eikä siitä paikastaan enää luopunut. Maalissa miesten eroa oli vain 3,1 sekuntia, mutta sekin lähinnä sen takia, että Schumi löysäsi loppua kohden vauhtiaan.

Kun Schumi kävi ensimmäisen kerran varikolla, hän ei vaihdattanut renkaitaan lainkaan. Se tapahtui vasta toisen pysähdyksen aikana, kun oli pakko ottaa kuivankelin renkaat käyttöön. Voidaan sanoa, että Ferrarin taktinen paremmuus yhdessä Schumin loistavan ajon tuloksena antoi heille arvokkaan voiton.

Tuon hienon voiton tuloksena Schumi siirtyi samalla kuljettajien sarjan johtoon tasapistein Alonson kanssa. Voittojen määrä on kuitenkin Schumilla seitsemän Alonson kuutta vastaan ja se määrittää tämän hetken paremmuuden. Valmistajien sarjassa Alonson toinen ja Giancarlo Fisichellan kolmas sija ja Ferrarin Felipe Massan keskeyttäminen nostivat Renaultin pisteen johtoon Ferrariin nähden (179-178).

Ikuiseksi arvoitukseksi jää Kimi Räikkösen ajo, sillä niin kauan kun suomalainen oli kisassa mukana, hän oli hyvässä vauhdissa. Jopa voitosta puhuminen Kimin kohdalla ei olisi ollut mahtailua. Sääli vain, että jälleen kerran hyvin alkanut kilpailu päättyi keskeytykseen.

Teksti: Erkki Mustakari 1.10.2006

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat