Mainos

Musiikkiteollisuus osavoittoon tekijänoikeuskiistassa

Ensimmäinen askel oikeudenkäyntiprosessissa tekijänoikeuksista Internetissä on päättynyt musiikkiteollisuuden voittoon Yhdysvalloissa. Liittovaltion tuomari määräsi eilen Napster -nimisen yrityksen lopettamaan kopiosuojatun materiaalin levittämisen sivuillaan. Napster aikoo näillä näkymin sulkea serverinsä oikeudenkäynnin loppuun asti.

Musiikkiteollisuus syytti Napsteria piratismista ja tekijänoikeuksien loukkauksista. Tuomarikin katsoi, että sivuilla ei ole kysymys pelkästään viattomasta suosikkikappaleiden vaihtelusta. Napster aikoo jatkaa oikeustaistelua valitustuomioistuimessa.

Eilinen päätös ei varmasti olekaan viimeinen sana tapauksessa, jossa vanhaa lainsäädäntöä sovelletaan uuteen teknologiaan. Napsterissa käyttäjät voivat ilmaiseksi vaihtaa musiikkia MP3-tiedostomuodossa. MP3-tekniikka muuttaa CD-levyjen sisällön varsin pieniksi tiedostoiksi, joita on helppo liikutella Internetissä.

Napsterilla on noin 20 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. Yhtiön mielestä sivuilla ei rikota tekijänoikeuksia, sillä käyttäjät eivät vaihda musiikkia kaupallisessa tarkoituksessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.