Mainos

Murhasta elinkautiseen tuomittu Kaj Linna pääsi vankilasta Ruotsissa – juhlisti vapauttaan syömällä pihvin

Ruotsissa elinkautisvanki Kaj Linna, 55, pääsi tiistaina vankilan muurien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen, ruotsalaislehdet kertovat.

Linna juhlisti vapautumistaan syömällä pihvin ja lentämällä kaakkois-Ruotsiin Kalmariin, missä hän pääsi tapaamaan vihdoin naista, johon hän oli tutustunut vankeusaikanaan, kertoo Aftonbladet. Kaksikon ensikohtaaminen vapaudessa sujui hellissä merkeissä, lehti kertoo.

Linna tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen vuonna 2004 pienessä Kalamarkin kylässä tapahtuneesta murhasta ja raa’asta pahoinpitelystä. Piitimen kunnan liepeillä tapahtuneen henkirikoksen uhreina oli kaksi veljestä, joista toinen sai tilanteessa surmansa ja toinen loukkaantui vakavasti.

Rikospaikalta ei löydetty mitään teknisiä todisteita Linnaa vastaan, mutta miehelle luettiin tuomio todistajanlausunnon perusteella.

Linnalle myönnettiin valitusoikeus tuomiosta viime joulukuussa, sillä Linnaa vastaan todistanut mies muutti kertomustaan, minkä johdosta miehen lausunnon uskottavuutta jouduttiin arvioimaan uudemman kerran.

Oikeus päästi Linnan odottamaan hovioikeuden ratkaisua vapaalta eilen. Lopullinen päätös asiassa annetaan kesäkuun puolivälissä.

Linna on itse johdonmukaisesti kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että syyttäjän mukaan Linnan syyllisyyden puolesta on puhunut erityisesti se, ettei miehellä ole alibia murhayölle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.