Muodin huipulle -tuomari Janina Fry: Raskaus on muuttanut vartaloani

Muodin huipulle -ohjelman viidennessä jaksossa suunnittelijat joutuvat uudenlaisen haasteen eteen, kun heidän täytyy valmistaa laihduttaneille naisille ylisuureksi jääneestä vaatekappaleesta uusi asu kesäjuhliin. Vierailevana tuomarina catwalkilla nähdään malli ja yrittäjä Janina Fry.

Muodin huipulle -ohjelman seuraavassa jaksossa suunnittelijat kohtaavat jälleen uuden yllätyksen. Heidän tehtävänsä on valmistaa ylisuureksi jääneestä vaatteesta uusi puku kesäjuhliin.

Lisäjännitystä haasteeseen tuovat suunnittelijoiden uudet mallit: catwalkilla asuja esittelevät tällä kertaa laihduttaneet naiset.

– Tehtävän anto on todella mielenkiintoinen. Itselläni on myös kokemusta siitä, kuinka vartalo muuttuu eri painoisena, sillä olen ollut pari kertaa raskaana, Janina pohtii.

– Lähden tuomaroimaan avoimin mielin. Olisi hauska nähdä uutta, innovatiivista ajattelua ja omaperäistä yksilöllisyyttä. On aina mielenkiintoista, jos joku löytää omia ratkaisuja eikä tyydy perinteisiin menetelmiin. Vain mielikuvitus on rajana, hän muistuttaa.

Kaupallinen näkökulma kiinnostaa

Janina aikoo kiinnittää catwalkilla huomiota yksityiskohtiin, laatuun ja puvun toteutukseen. Lisäksi häntä kiinnostaa yrittäjänä myös puvun kaupallinen näkökulma.

– Kilpailijoiden täyty ottaa huomioon se, että mallilla on mukava olla siinä asussa. Kyse on siitä, miten hyvin suunnittelija osaa ottaa uuden vartalomallin huomioon niin, että istuvuus on hyvä. Puvun täytyy tuntua ja näyttää hyvältä.

Janina uskoo, että kilpailijoiden joukossa voi olla suunnittelijoita, joissa on potentiaalia nousta muotimaailman taivaalle.

– Esimerkiksi Tiia Vanhatapio ja Ivana Helsinki ovat jo maailmalla ja saaneet siellä kiitosta. Sellaiset avaavat latua muillekin. Kyllä kiinnostus Suomea kohtaan kasvaa sitä myötä myös ulkomailla. Se riippuu nyt täysin siitä, onko näissä suunnittelijoissa sitä jotain, hän uskoo.

Teksti: Minna Kosonen/MTV3

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja