Mullistaako tämä kahvinjuonnin? Uusi tapa keittää kahvia säästää huimasti rahaa

Uudenlainen kahvinkeitin voi mullistaa koko kahvibisneksen.

Nuoret saksalaiset yrittäjät ovat kehittäneet maailman ensimmäisen kahvinkeittimen, joka mahdollistaa kahvin valmistamisen kotioloissa alusta asti papujen paahtamisesta niiden jauhatukseen ja keittoon. Uusi menetelmä voi mullistaa koko kahvibisneksen, sillä se hyödyttää sekä tuottajia että kuluttajia. Kuluttajat voivat ostaa raa'at vihreät kahvipavut saksalaiskaksikon kehittelemän nettipalvelun kautta suoraan tuottajalta ja valmistaa ne uudenlaisella kahvinkeittimellä kotonaan.

Tuottajan ja kahvin loppukäyttäjän välistä putoaa siis jopa 17 porrasta pois sisältäen muun muassa tukut, pakkaamot, paahtimot, jakelijat ja kauppiaat. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kahvituottajat saavat enemmän rahaa ja kuluttajat saavat kahvinsa huomattavasti edullisemmalla hinnalla. Samalla kuluttaja voi kontrolloida itse täysin, millaista kahvia kuppiinsa kaataa. Nettipalvelun kautta kuluttaja voi myös tutustua kahvin poimijoihin ja vaikka chaittailla viljelijän kanssa. Menetelmä on myös ympäristöystävällinen sillä tuotantoketjusta jää pois esimerkiksi runsaasti pakkausmateriaalia ja kuljetuskuluja.

Rahoitus kuntoon 15 tunnissa – prototyypit tuotantoon

Berliinistä kotoisin olevat yrittäjät Hans ja Felix ovat kehitelleet mullistavaa Bonaverde-kahvinkeitintä kahden vuoden ajan. Kaksikko keräsi rahaa bisnesidealleen Kickstarter-palvelun kautta ja tavoiteltu summa, 135 000 dollaria täyttyi uskomattoman nopeassa aikataulussa, 15 tunnissa.

– Olemme työskennelleet kahden vuoden ajan tehdäksemme haaveestamme totta kehittelemällä, parantelemalla ja testaamalla paahda-jauha-keitä -kahvinkeitintämme. Olemme vihdoin valmiita suureen askeleeseen. Haluamme tehdä laitteestamme 135 toimivaa prototyyppiä, jotta saamme laitteen sarjatuotantoon, kaksikko kertoo Kickstarter-rahoitusivustolla.

Kahvinkeittimelle on jo hankittu tarvittavat patentit. Noin 300 dollaria maksava, papuja paahtava ja jauhava kahvinkeitin toimii yhdellä napinpainalluksella. Nähtäväksi jää, millaisen suosion laite saavuttaa ja pystyykö se kaatamaan perinteisen kahvituotantoketjun.

Katso Bonaverde-kahvinkeittimen mainosvideo. Mukana myös suomalainen kahvinystävä!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat