Muistithan maksaa? Yli 400 000 suomalaisella verovelvollisuudet hoitamatta, luvassa lisälaskuja

8:58
Katso myös: Vinkit veroilmoituksen täyttöön

Sadoilla tuhansilla suomalaisilla on kiinteistövero maksamatta.

Tässä kuussa on ollut suurella määrällä suomalaisia verotukseen liittyvä määräpäivä. 1. elokuuta oli 300 000 henkilön jäännösveron eräpäivä ja 8. elokuuta oli taas 1,9 miljoonalla henkilöllä kiinteistöveron eräpäivä.

Useat ovat jättäneet elokuun verovelvollisuutensa hoitamatta. Verohallinnosta kerrottiin torstaina Talouselämälle, että kiinteistövero on maksamatta sen noin 410 000 asiakkaalla ja jäännösvero noin 75 000 asiakkaalla.

Myöhästynyt vero alkaa kerryttää korkoa eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen. Viivästyskorko on seitsemän prosenttia.

-Viivästyskorko lähtee eräpäivää seuraavasta päivästä juoksemaan. Kyseessä on vuosittainen korko, joka lasketaan päiväkohtaisesti, Verohallinnon ylitarkastaja Juha Villman kertoi aiemmin tässä kuussa Talouselämälle.

Maksamaton vero johtaa verottajan maksukehotukseen. Lopulta maksamattomat verot voidaan siirtää ulosottoon.

Viime vuonna 300 000 henkilöä maksoi jäännösveronsa liian myöhään, ja kiinteistöveron maksu myöhästyi 555 000 henkilöltä.

– Vaikka suuri osa suomalaisista on tunnollisia veronmaksajia, esimerkiksi yllätyksenä tulleen jäännösveron maksaminen voi osalla jäädä viipymään pitkäksikin aikaa.

– Esimerkiksi noin 40 000 suomalaisella on edelleen maksamatta mätkyjä, joiden eräpäivä oli viime vuoden puolella, ylitarkastaja Irene Laine kertoi viime kuussa Verohallinnon verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja