Muista tarkistaa veroilmoitus – älä palauta jos ei pakko

Onko veroilmoitus vielä tarkistamatta tai korjaukset tekemättä? Veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko torstai 7.5. tai keskiviikko 13.5. Oman palautuspäivän voi tarkistaa esitäytetyn veroilmoituksen etusivulta.

Veroilmoituksen täydentäminen verkossa kasvattaa suosiotaan. Veroilmoituksia on palautettu Veroilmoitus verkossa -palvelun kautta jo noin 250 000. Se on lähes 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

– Veroilmoituksen täydentäminen verkossa on helppoa ja turvallista, joten todennäköisesti tänä keväänä jo yli puolet veroilmoituksen palauttajista valitsee sen vaihtoehdon, uskoo ylitarkastaja Sirpa Rinne-Nirva.

Veroilmoitus verkossa -palvelu löytyy osoitteesta vero.fi/veroilmoitus.

Esitäytetty veroilmoitus lähetettiin viidelle miljoonalle veronmaksajalle. Sen korjaa ja palauttaa vuosittain noin 1,4 miljoonaa asiakasta. Lähes neljän miljoonan täytyy ainoastaan tarkistaa veroilmoitus, sillä monet tiedot ovat siinä jo valmiina.

Viime hetken vinkit veroilmoituksen tekoon

1. Tarkista veroilmoitus

Älä palauta ilmoitusta, jos tiedot ovat oikein eikä mitään puutu. Jos et palauta veroilmoitusta, sinun katsotaan antaneen se esitäytettyjen tietojen mukaisena. Tarkista esitäytetty veroilmoitus, vaikka saisitkin veronpalautusta.

2. Täydennä puuttuvat tiedot

Onko sinulla esimerkiksi matka- tai tulonhankkimiskuluja? Puuttuvat matkakulut, vuokratulot ja kotitalousvähennystiedot ovat yleisimpiä syitä palauttaa esitäytetty veroilmoitus.

Verohallinto tarjoaa apua ja lisätietoja jonottamatta verkossa

  • Vero.fi -sivulle on koottu paljon veroilmoituksiin liittyvää asiaa.
  • Kysy palvelusta löytyvässä chatissa  arkisin klo 9–16.15
  • Demo-sivulla voi kokeilla palvelun käyttöä etukäteen.
  • Verohallinnon Verotiimi neuvoo yleisissä veroilmoituskysymyksissä .
  • Puhelimitse asiakaspalvelu auttaa arkisin klo 9–16.15 numerossa 020 697 002.

3. Ilmoita sähköisesti

Veroilmoitus kannattaa täydentää verkossa. Virheiden mahdollisuus vähenee, sillä palvelu ohjaa ilmoittamisessa. Verkkopalvelussa ilmoittaminen on turvallista ja helppoa. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi. Anna tarvittavat tiedot ja lähetä ilmoitus. Saat kuittauksen onnistuneesta lähetyksestä. Jos huomaat, että palautettuun ilmoitukseen tuli virhe, lähetä tiedot uudelleen.

4. Älä laita liitteitä

Älä liitä veroilmoituksen mukaan kuitteja, tositteita tai alkuperäisiä asiakirjoja, vaikka palauttaisit veroilmoituksen paperisena. Verohallinto pyytää tositteita tarvittaessa. Käytä vain Verohallinnon vahvistamia liitelomakkeita.

5. Katso tärkeät päivämäärät 

Tarkista esitäytetyn veroilmoituksen etusivulta, koska on sen viimeinen palautuspäivä. Saat lokakuun loppuun mennessä korjatun verotuspäätöksen, jos täydennät tai korjaat nyt esitäytettyä veroilmoitusta. Veronpalautukset maksetaan pankkitilille 3.12.2015. Jäännösveron 1. erän eräpäivä on 1.12.2015 ja toisen 2.2.2016.

Lähde: Verohallinto

Lue myös:

    Uusimmat