Muista nämä asiat, kun elämä lyö päähän

Kaikki käyvät joskus läpi vaikeita aikoja, mutta jotkut pääsevät niistä läpi paremmin kuin toiset. Salaisuus on asenteessa. Lifehack.org kirjoitti, mitä huonoina hetkinä kannattaa pitää mielessä.

Mikä on, on

Buddhan kerrotaan sanoneen, että kärsimyksen aiheuttaa vastustus olemassa olevaa kohtaan. Mieti tätä hetki. Se tarkoittaa, että ihminen kärsii silloin, kun hän vastustaa sitä, miten asiat ovat. Jos siis voit muuttaa jotakin, toimi. Jos et voi muuttaa asiaa, on kaksi vaihtoehtoa: hyväksyä se ja päästää irti negatiivisuudesta, tai tehdä itsestään onneton vellomalla asiassa.

Se on ongelma, jos ajattelet niin

Onnellisuus todella riippuu näkökulmasta. Jos ajattelee, että jokin asia on ongelma, omat ajatukset ja tunteet pyörivät negatiivisina. Jos ajattelee, että tilanteesta voi oppia jotakin, se ei enää tunnukaan niin pahalta.

Aloita itsestäsi

Ulkoinen maailma heijastaa omaa sisäistä maailmaa. Monet varmaan tuntevat ihmisiä, joiden elämän kaoottisuus ja stressaavuus tuntuu johtuvan suureksi osaksi siitä, että heidän sisäinen olotilansa on sekava. Vaikka tykkäämme ajatella, että olosuhteiden muuttaminen muuttaa meitä, oikeastaan meidän pitää muuttaa itseämme ennen kuin olosuhteet muuttuvat.

Ei ole epäonnistumisia, vaan tilaisuuksia oppia

Heitä sana ”epäonnistuminen” kokonaan pois sanavarastostasi. Kaikki suuret ihmiset, jotka ovat koskaan saavuttaneet mitään, ovat ”epäonnistuneet” kerta kerran jälkeen. Thomas Edisoninkin kerrotaan sanoneen, ettei hän epäonnistunut hehkulampun keksimisessä, vaan keksi ensin monia tapoja, jotka eivät toimineet. Opettele siis niin sanottujen mokien avulla, miten voit tehdä asiat paremmin seuraavalla kerralla.

Jotain parempaa on tulossa

Yleensä katsoessa elämää taaksepäin pystyy näkemään, miksi oli itse asiassa hyvä juttu, että jokin asia ei mennyt niin kuin itse toivoi. Ehkä työ, jota ei saanut, olisikin vaatinut viettämään enemmän aikaa poissa perheen luota ja työ, jonka sai, oli joustavampi. Usko siihen, että kaikki menee juuri niin kuin on tarkoituskin.

Päästä irti

Monet elävät ”kiinnittyneellä” mielellä. Se tarkoittaa, että kiinnitytään yhteen toiveeseen niin, että kun sitä ei saada, romahdetaan negatiivisuuteen. Vaikka haluaisi jotain, haaveeseen ei tarvitse takertua. Tällöin tunteet säilyvät epätoivotussakin lopputuloksessa positiivisina tai neutraaleina.

Salli itsellesi ilo

Liian monet ihmiset eivät anna itsensä pitää hauskaa tai edes tiedä, miten olla onnellisia. Omista ongelmista ja niiden aiheuttamasta kaaoksesta saatetaan olla niin riippuvaisia, että ilman niitä ei enää tiedettäisi, keitä oikeastaan ollaan. Salli itsellesi onnellisuus ja keskity vaikeuksien sijaan iloon edes pienen hetken ajan.

Et ole uhri

Siirry pois itsesi tieltä – olet vain omien ajatustesi, sanojesi ja tekojesi “uhri”. Ota elämästäsi henkilökohtainen vastuu ja ymmärrä, että voit päästä vaikeiden aikojen yli. Luot itse omat kokemuksesi.

Asiat voivat muuttua ja muuttuvat

Kun on jumissa huonossa tilanteessa, ihmisillä on tapana ajatella, ettei siitä ole tietä ulos. Lakkaa ajattelemasta, että asiat ovat aina niin kuin ne ovat nyt. Eivät ole. Mutta muutoksen aikaansaamiseksi pitää itsekin tehdä jotain, kaikki ei tapahdu taianomaisesti itsestään.

Lähde: Lifehack.org

Kuva: Colourbox.com

Vieläkö surettaa? Katso söpö eläinvideo!

Onko tässä kesän söpöysennätys? 1:28

Lue myös:

    Uusimmat