Mainos

MTV3:n Petäistö ruotii ranskalaismuotia Le Figaron etusivulla

MTV3:n pitkäaikainen Pariisin-kirjeenvaihtaja Helena Petäistö on saanut näkyvän paikan kolumnilleen Ranskan suurilevikkisimmän sanomalehden Le Figaron kannessa.

Hänen kolumninsa ranskalaisesta muodista julkaistiin eilisessä lehdessä. Petäistön kuva on heti etusivulla jutun mainoksessa.

– Heti aamulla ranskalainen kollegani tv-kanavalta soitti ja onnitteli: "Olet päässyt Le Figaron kansikuvatytöksi", kertoo Petäistö Pariisista.

Petäistö kävi hakemassa oman kopionsa pariisilaiselta lehtikioskilta.

– Kioskin myyjä huudahti minut nähdessäni: "Te tulitte varmasti kolumninne vuoksi" - eikä kyseessä edes ollut vakikioskini.

Viimeksi Figaroon kirjoitti Lipponen

Petäistö on itsekin hieman hämmentynyt paraatipaikasta. Viimeksi Le Figaroon kirjoittanut suomalainen on Paavo Lipponen, kun hänestä oltiin leipomassa EU:n presidenttiehdokasta vuonna 2009.

– Yleensä kun pohjoismaisilta kirjeenvaihtajilta kysytään jotakin, käännytään aina ruotsalaisten puoleen.

Petäistön muotia käsittelevä kolumni kuuluu lehden kesäsarjaan, jossa ulkomaalaiset kertovat mitä Ranskassa arvostavat.

– Sarjan aloitti maanantaina japanilainen kirjailija Akira Mizubayashi, ja minun kolumnini ilmestyi heti toisena.

– Sarjaan haluttiin merkittäviä ulkomaalaisia, ja siksi minä ihmettelenkin miksi minua pyydettiin, enhän minä ole mikään merkittävä, sanoo Petäistö.

Hän uskoo pyynnön kirjoittajaksi tulleen siksi, että hän on kuulunut vuosia samaan suljettuun pressiklubiin, johon Le Figaron pääkirjoitus- ja kolumnisivua ylläpitävä toimittajakin kuuluu.

– Tämän Europresse-seuran jäsenyys on ollut minulle kaikin puolin kultakaivos. Pääsen muun muassa kuulemaan ministereiltä suoraan off-the-record tietoa siitä mitä EU:ssa tapahtuu.

"Muotia saatoin huoleti kehua"

Petäistö kehuu kolumnissaan ranskalaisten tyylikkyyttä.

– Olen hyvin kriittinen, mutta muotia saatoin hyvällä omalla tunnolla kehua. Kirjoitin muun muassa, että ranskalainen on varmasti ainoa, jonka päällä farkutkin näyttävät hyvältä.

– Menepä tyylikkäälle ranskalaiskadulle, ja odota, että näet ranskalaisen farkuissa. Siinä menee hieman aikaa, mutta sitten kun hän ilmestyy, näet, että hänellä on farkkujen lisäksi silitetty paitapusero, silkkihuivi ja tyylikäs nahkavyö.

– Ja lentokentällä tiedät aina mistä portista lähtee Pariisin lento, siellä ovat tyylikkäimmin pukeutuneet ihmiset, summaa Petäistö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.