Mainos

MTV3:n Lumikero: Norjan joukkosurmaraportti ei voi olla kaunista luettavaa

Utöyan ja Oslon joukkosurmien viranomaistoiminnasta julkaistaan tänään raportti Norjassa. Satoja sivuja pitkässä raportissa ruoditaan poliisin toimintaa ja sitä varten on haastateltu peräti 3700 ihmistä.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero sanoo, että poliisin toiminta oli sivistysvaltiolle ala-arvoisen huonoa, ja siitä on monia todisteita jo ilman raporttiakin. Hänen mukaansa raportti ei voi olla kaunista luettavaa.

– Jos poliisin kumivene lastataan niin täyteen, että se melkein uppoaa ja saaren naapurusto on se joukko, joka uskaltaa mennä pelastamaan ihmisiä, niin jotain meni poliisin toiminnassa pahasti pieleen, kertoo Lumikero.

– Näin oikeudenkäynnin yhteydessä myös tarkkoja kuvia, joista selviää miten kukaan ei tee mitään estääkseen Breivikin ajaessa pommiautonsa Oslon keskustaan. Poliisin toimintaa on kritisoitu ja ihan aiheesta, sanoo Lumikero.

Tämänpäiväisen raportin tavoitteena onkin tuoda esille parannuskeinoja, joilla yhteiskuntaa voitaisiin suojella. Anders Behring Breivik tappoi viime vuoden heinäkuussa 69 ihmistä ampumalla Utöyan saarella ja kahdeksan pommilla Oslon keskustassa. Varsinainen tuomio Breivikille langetetaan 24.8.2012.

Lisää Kari Lumikeron ajatuksia ja analyysia Norjan joukkosurmista huomenna Huomenta Suomessa klo 7.40.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.