Mainos

VG: Poliisi matkalla väärälle saarelle

Norjan joukkosurmien poliisiraportin mukaan poliisi oli alkujaan matkannut kokonaan väärälle Geitöyan saarelle, joka sijaitsee noin 1,5 kilometriä oikeasta määränpäästä Utöyan saaresta pohjoiseen. Asiasta kertoo Verdens Gang-lehti.

Poliisilla ei ollut mukanaan kunnon merikortteja, jolloin suunnistaminen tapahtui puhelimen gps:n avulla. Veneen kuljettaja tajusi jo kuitenkin jo matkan alussa, että kurssi oli suunnattu väärälle saarelle ja korjasi veneen suunnan etelään.

VG:n haastattelemien paikallisten mukaan oli käsittämätöntä, että poliisi saattoi erehtyä saaresta. Kyseisellä saarella kun ei ole lainkaan asutusta ja ainoa rakennus on parakki, jota metsätyöläiset ovat pitäneet majoituspaikkanaan.

VG:n mukaan tutkijalautakunta on kerta kerran jälkeen ihmetellyt sitä, että poliisi ja muut viranomaiset tekijät virheitä tapahtumaketjun kaikissa vaiheissa.

Norjan oppositio on jo vaatinut vastuussa olevien poliisien ja virkamiesten eroa. Suurin osaa tutkijalautakunnan tänään julkaisemasta raportista on turvaluokiteltu ja määrättäneen salaiseksi 60 vuodeksi.

Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan poliisi on kaunistellut toimintaansa muun muassa kertomalla vääriä ajankohtia liikkeelle lähdöstään. Voimakkain arvostelu raportissa kohdistuu poliisioperaation hitauteen ja hallituskortteleiden turvajärjestelyihin, kertoo NRK.

(MTV3)

Katso Tanja Huutosen juttu (Seitsemän uutiset 13.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.