Mainos

MTV3:n kokeilussa: Kännykkäsi kanssa jutteleva pokkarikamera

Vaikka moni käyttääkin nykyään lomakuvien napsimiseen älypuhelimen kameraa, niin perinteiselle digipokkarillekin löytyy edelleen käyttäjiä.

Noin 150 euroa maksava Canon Power Shot A3500 IS on Canonin uutuuskamera. Kameran tarkkuus on 16 megapikseliä, ja laitteen takana on kolmen tuuman näyttö. Näyttö ei tue kosketuskäyttöä.

Kamerassa on optinen kuvanvakain, joka tunnistaa kameran tärähtelyn ja valitsee automaattisesti tilanteeseen sopivan kuvanvakaintilan. Laitteella voi tallentaa 720p-videoita erillisen videotallennuspainikkeen kautta.

Tervetulleena lisäominaisuutena laite on varustettu Wi-Fi -yhteydellä ja GPS-toiminnolla.

Kevyt ja näppärän kokoinen

Canon Power Shot A3500 IS on erittäin näppärän kokoinen kamera otettavaksi lomamatkalle mukaan. Kameran mitat ovat 97.7 x 56.0 x 19.8 mm, ja se painaa 135 grammaa.

Laitteen etuosa on mattapintaista metallia. Takaosaa hallitsee kolmetuumainen näyttö, jonka oikealla puolelta löytyvät valintapainikkeet asetusten tekemiseen ja valikoissa pomppimiseen.

SD-muistikortti tökätään sisään laitteen alareunassa olevan kannen kautta. Samasta paikasta löytyy myös akku, joka ladataan erillisessä laturissa. Micro-USB -liitäntä on oman erillisen kannen alla laitteen kyljessä.

Canonin uutuus tarjoaa helppoa ja hauskaa kuvien räpsimistä. Automaattisilla kuvaustoiminnolla amatöörikin saa otettua varsin hyvälaatuisia ja teräviä kuvia eri kuvaustilanteissa.

Videoiden laatu on kompaktikameraksi hyvä. Käsivaralla kuvatuissa videoissa ei näy häiritsevää tärähtelyä juuri lainkaan. Tästä kamera saakin ehdottomasti plussaa.

Otoksia voi katsella kameran näytöltä, jonka laatu ei tosin päätä huimaa. Näytön kuvanlaatu on melko hyvä suoraan edestä katsottaessa, mutta sivulta katsottuna kuva haalistuu selvästi. Lisäksi näytön ylä- ja alareunasta näkyy selvää valovuotoa. Näyttö kuitenkin ajaa asiansa, eli se tarjoaa yleissilmäyksen otetusta kuvasta tai videosta.

Painikkeet on hyvin sijoiteltu, tosin keskiössä olevan ns. monivalintapainikkeen toiminnot ovat niin lähellä toisiaan, että harhapainalluksia tulee tehtyä. Pelkkien painikkeiden avulla tapahtuva navigointi valikoissa on myös melko kankeaa verrattuna siihen, jos käytössä olisi kosketusnäyttö.

Wi-Fi -ominaisuus on mainio lisä

Canon Power Shot A3500 IS:n mielenkiintoisin ominaisuus on sen tarjoamat Wi-Fi -ominaisuudet.

Wi-Fi -yhteyden avulla kuvat ja videot voi siirtää helposti Applen iOS- ja Googlen Android-mobiililaitteisiin ilmaisen Camera Windows -sovelluksen avulla.

Camera Windows -älypuhelinsovelluksesta löytyy myös paikkatietoloki, jonka voi halutessaan pitää päällä, kun kameralla nappailee kuvia. Kuviin voi myöhemmin ympätä älypuhelimen GPS:n antamat paikkatiedot.

Otoksia voi myös lähettää suoraan kamerasta vaikka Facebookiin tai YouTubeen, kunhan asetukset on ensin laitettu kuntoon tietokoneen kautta. Halutessaan kuvat voi myös tulostaa Wi-Fi -yhteyttä tukevan tulostimen kautta.

Mahdollisuus jakaa kuvia langattomasti toiseen laitteeseen tai suoraan sosiaalisen median palveluihin on erittäin käyttökelpoinen lisä kohtuuhintaiselle kameralle.

Kokeilumme perusteella Wi-Fi -ominaisuudet lisäävät kompaktikameran ominaisuuksia ja käytettävyyttä huomattavasti. Canon A3500 IS "juttelee" näppärästi tabletin ja älypuhelimen kanssa Wi-Fi -verkon kautta.

Plussaa:

Miinusta:

Kameran mukana toimitettavat, tietokoneelle ladattavat oheissovellukset ovat kuitenkin hieman monimutkaisen oloisesti toteutettuja. Näihin kaipaisikin lisää selkeyttä.

Esimerkiksi kun kameraa liittää ensimmäistä kertaa tietokoneeseen ja sen kautta verkkopalveihin Wi-Fi -yhteyden kautta, joutuu asetuksien tekemisessä poukkoilemaan turhan paljon eri vaiheiden ja rekisteröintien läpi.

Mutta kun asetukset on kerran tehty, niin verkkopalveluita pääsee käyttämään yksinkertaisesti suoraan kameran kautta: Käyttäjä voi suoraan kamerastaan tallentaa otoksensa vaikkapa Canonin Image Gateway online -albumiin tai sosiaalisen median sivuilleen.

Kokeilimme myös suurikokoisten videoiden siirtämistä tietokoneelle ja Image Gatewayhin Wi-Fi -yhteyden kautta, mutta tämä oli aikaa ja samalla kameran akkua kuluttavaa puuhaa. Huomattavasti nopeampi ratkaisu on siirtää suuret tiedostot tietokoneelle suoraan muistikortilta. Myöskään Camera Windows -mobiilisovellus ei tue videoiden toistoa.

Tiivistetysti sanoen Canon PowerShot A3500 IS on näppärä laite, jonka Wi-Fi -ominaisuus tarjoaa pokkarikameran ystävälle paljon lisäarvoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.