Mainos

MTV3 listasi vuoden luetuimmat uutiset - omituinen onnettomuus voitti

Vuosi vierii viimeisiään ja on aika tarkastella, mitkä uutiset kiinnostivat lukijoita MTV3:n uutisen nettisivuilla vuonna 2010. Alla on listattuna ne jutut, joita vuoden aikana klikattiin ja luettiin eniten. Kuluneen vuoden uutisia muistellessa mieleen nousee ainakin lumi ja pakkanen, Sellon ampumistapaus, vaalirahat, kesä ja myrskyt, ehkä myös Victorian ja Danielin häät.

Vuoden luetuin juttu ei kuitenkaan käsitellyt mitään näistä. Kotimaan tapahtumien sijaan eniten lukijoita keräsi epätavanomainen onnettomuusuutinen ulkomailta. Vuoden luetuin juttu oli Rekka ajoi rajusti kaiteeseen - kuljettaja masturboi, joka oli julkaistu jo vuoden 2009 puolella. Se käytiin tänä vuonna lukemassa 153 000 kertaa.

Jutun suosiota tämän vuoden uutislistalle selittää se, että siitä tuli ensijulkaisunsa jälkeen hitti netin keskustelupalstoilla. Rekkakuskin onneton tarina nousi näin uudelleen Maikkarin luetuimpiin juttuihin sosiaalisen median avustuksella.

Sello nousi vuoden uutistapahtumaksi

Toiseksi ja kolmanneksi luetuimmat uutiset liittyvät nekin vuoden 2009, tarkemmin ottaen sen viimeisen päivän, tapahtumiin. Sellon tragediaa käsitteleviä uutisia Sellon ampumistapauksen silminnäkijä MTV3:lle: Kuolema juoksi ohitse ja Tänne päättyi Espoon ampujan elämä - katso kuvat klikattiin molempia MTV3:n uutisten nettisivuilla noin 130 000 kertaa.

Tasan vuoden takainen tragedia nouseekin tilastojen perusteella kuluneen vuoden kiinnostavimmaksi uutistapahtumaksi. Sellon ampumista käsitteleviä juttuja löytyy kahdenkymmenen luetuimman joukosta yhteensä seitsemän.

MTV3:n uutisten luetuimmat 2010

Kuolema, rikokset ja onnettomuudet

MTV3:n uutisten luetuimpien juttujen luettelosta käy ilmi, että lukijoita kiinnostivat tänäkin vuonna onnettomuus- ja rikosuutiset. Eteenkin eriskummalliset onnettomuudet houkuttelivat lukijoita. Kahdenkymmenen luetuimman jutun joukosta löytyy suosituimman rekkakuskiuutisen lisäksi muun muassa jutut Törmäys naurulokin kanssa tappoi ravurin ja Madot söivät miehen kuoliaaksi - puoliso nukkui vieressä.

Omaa kieltään puhuu sekin, että kahdestakymmenestä klikatuimmasta jutusta 13 käsittelee kuolemaa tavalla tai toisella. Huippupalkka parin päivän koulutuksella on joukosta ainoa, joka ei käsittele kuolemaa, onnettomuutta, rikoksia tai muuta epätoivottua tapahtumaa.

Ankkurin pyllähdys keräsi katsojia

Suuria lukijajoukkoja keräsivät myös jutut, joihin oli liitetty kiinnostavaa kuvamateriaalia. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentän alta löydettyä bakteerikasvustoa käytiin ihmettelemässä 125 000 kertaa. Näin kamalalta näyttää Helsinki - Vantaan bakteerilöytö - katso kuvat -uutinen oli MTV3:n neljänneksi luetuin.

Mahtuu luetuimpien juttujen joukkoon onneksi nauruakin. Tosin tässäkin tapauksessa kyse oli onnettomuudesta, tosin varsin tragikoomisesta sellaisesta. Uutisankkurikin on vain ihminen - katso kuinka Kirsi putosi tuoliltaan -juttu nousi vuoden viidenneksi kiinnostavimmaksi. Huomenta Suomessa tuoliltaan pudonneen Kirsi Almin hysteeristä kikattelua käytiin hämmästelemässä 120 000 kertaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.