MTV Uutisten tiedot: Hallitus neuvottelee jo maanantaina liikkumisrajoituksista

MTV Uutisten tiedot: Hallitus neuvottelee jo huomenna liikkumisrajoituksista – tämä tiedetään nyt 2:31
MTV Uutisten tiedot: Hallitus neuvottelee jo huomenna liikkumisrajoituksista – tämä tiedetään nyt

Hallitus on valmistelemassa erillislakia alueellisia liikkumisrajoituksia ja maskipakkoa varten. MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus on koolla jo maanantaina. Alun perin neuvottelujen oli tarkoitus olla tiistaina.

Hallitus kokoontuu MTV uutisten tietojen mukaan jo huomenna käsittelemään alueellisia liikkumisrajoituksia, koska nykyiset rajoitukset eivät hillitse koronaviruksen leviämistä tarpeeksi.

Hallitus aikoo säätää liikkumisrajoituksia sekä maskipakon erillislailla. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Liikkumisrajoituksia olisi tulossa erityisesti pääkaupunkiseudulle ja Turkuun, joissa koronatilanne on pahin. Ulkona saisi liikkua yksin, yhden perheenjäsenen kanssa tai yhden kotitalouden ulkopuolisen henkilön kanssa.

Aiemmin MTV Uutisten saamien tietojen mukaan esimerkiksi töihin kulkeminen, välttämätön kaupassa käynti ja ulkoilu yksin tai perheenjäsenen tai yhden ulkopuolisen henkilön kanssa sallittaisiin myös liikkumisrajoitusten aikana.

Toimet olisivat voimassa kolme viikkoa kerrallaan.

Hallituksen on myös pohdittava sitä, pystytäänkö kouluja pitämään lähiopetuksessa vai pitääkö toisen asteen ja yläkoulujen olla etäopetuksessa alueilla, jotka ovat leviämis- tai kiihtymisvaiheessa. Ja jos tautitilanne pahenee, joudutaanko alakoululaisia siirtämään etäopetukseen.

Opetusministeri Jussi Saramo (vas.) on aiemmin linjannut, ettei hallitus ole enää tekemässä koulusulkuja eli etäopetukseen siirtymisiä, mutta huono tautitilanne voi pakottaa hallitusta muuttamaan linjaansa. Myös koulujen kohtalosta hallituksen on ensi viikon aikana päätettävä.

Liikkumisrajoitusten valmistelun myötä näyttää epätodennäköiseltä, että ravintolarajoituksia helpotettaisiin leviämis- ja kiihtymisalueilla. Ravintola-alalta on esitetty toiveita, että sulkutila olisi rajusti leikattuja aukioloaikoja parempi ratkaisu. Sulkutila mahdollistaisi korvausten saamisen, eikä lyhyillä aukioloajoilla ole ravintoloiden mukaan mahdollista tehdä kannattavaa liiketoimintaa.

Myös aikuisten harrastustoiminta pysynee rajoitettuna ainakin lähiviikkoina.

Hallituksen aiemmin päättämä sulkutila päättyy ensi viikon sunnuntaina 28. maaliskuuta.


Juttua päivitetty kello 19.31. Juttuun lisätty koulujen ja ravintoloiden tilanne.

Lue myös:

    Uusimmat