Mainos

MTV Uutislive: ”Eniten koskettivat sateenkaariperheiden lasten puheenvuorot”

Tahdon 2013 -liikkeen puheenjohtaja Senni Moilanen seurasi eduskunnan lehterillä, kun eduskunta äänesti päivällä tasa-arvoisesta avioliittolaita.

– Se oli meille kaikille aivan mieletön hetki, pidimme toinen toisiamme kädestä ja kädet täristen mietimme, että miten tässä käy. Kun äänestystuloksen numerot ilmestyivät viimein ruudulle, haukoimme kaikki henkeämme. Edelleen olo on häkeltynyt, kuvaili Moilanen MTV Uutislivessä.

Tasa-arvoinen avioliittolaki menee seuraavaksi suureen valiokuntaan, mistä se palaa takaisin eduskunnan suureen saliin todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella. Moilasen mukaan kampanjaa jatketaan niin kauan kuin tarvitsee.

– Vielä on muutama askel otettavana, mutta uskomme kyllä, että tämä tulee menemään lopullisestikin läpi ja ettei tämä enää kaadu ainakaan mihinkään äänestykseen. Huokaistaan sitten viimeisen kerran helpotuksesta, kun lopullinen prosessi on ohi, toteaa Moilanen.

Miten käy rekisteröityjen parisuhteiden?

Moilanen kertoo, että sen jälkeen, kun laki on mennyt lopullisesti läpi, voivat rekisteröidyssä parisuhteessa elävät muuttaa ilmoitusmenettelyllä parisuhteen avioliitoksi tai jättää sen ennalleen.

– Uusia rekisteröityjä parisuhteita ei voi enää solmia, sanoo Moilanen.

Suomi oli Pohjoismaista viimeinen, joka hyväksyi kyseisen lakimuutoksen. Moilanen uskoo viiveen Suomessa johtuneen tiedonpuutteesta.

– Nyt ollaan viimein tultu siihen pisteeseen, että keskustelua on käyty aktiivisesti, tietoisuus on lisääntynyt ja asenneilmapiiri on muuttunut, iloitsee Moilanen.

Lakimuutos on aiheuttanut useiden kuukausien ajan kirjavaa keskustelua. Moilanen kertoo, että häntä kaikkein eniten ovat koskettaneet prosessin aikana niiden lasten puheenvuorot, jotka ovat kasvaneet sateenkariperheissä.

– Heille se perhe-elämä on todellista. Nyt vain taataan tällä lailla lapsille paremmat oikeudet ja myös heidän perheensä tunnustetaan samanarvoiseksi.

Tahdon 2013 -liikkeen puheenjohtaja ymmärtää kuitenkin myös ihmisten erilaiset mielipiteet.

– Se on osa prosessia erityisesti tällaisissa tunteita herättävissä keskusteluissa, että löytyy hyvinkin eri ääripäiden mielipiteitä. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.