MTV Uutiset seurasi raivoisan Aapo-myrskyn etenemistä: Noin 60 000 taloutta ilman sähköjä, liikenteessä lukuisia hälytystehtäviä – ajokeli jatkuu haastavana torstainakin

1:35
Talvimyrsky katkaissut sähköt 50 000 taloudelta - lumisade sotkee liikennettä.

Etelä-Suomea koettelee tänään talvimyrsky. Tuuli puhalsi iltapäivästä alkaen eteläisillä ja lounaisilla merialueilla. Myös maan etelärannikolla puuskat olivat voimakkaita.

MTV Uutiset seuraa myrskyn etenemistä hetki hetkeltä.

Klo 23.37 Sähkökatkoksia on tällä hetkellä noin 59 000 taloudessa. 

Klo 23.23 Ilmatieteen laitos kertoo Twitterissä, että tuulet ja sateet ovat heikentymässä. 

Klo 23.18 VR tiedottaa verkkosivuillaan, että Helsingistä Kajaaniin matkalla oleva Intercity 73 -juna on noin 25 minuuttia myöhässä sääolosuhteiden vuoksi.

Klo 23.13 Ilmatieteen laitos julkaisi Twitterissä havainnollistavan kuvan, jossa näkyy alueet, joissa lumipyry kävi keskiviikon aikana kiivaimmillaan. Joutsanassa lunta sapoi peräti 17 senttimetriä. 

Klo 23.12 Forecan mukaan runsaat sateet ovat väistymässä Suomen itäpuolelle. Etelässä on ollut runsaita vesisateita. 

Klo 22.36 Tällä hetkellä yli 63 000 kotitaloutta on ilman sähköä.

Klo 22.35 Sekä Pirkanmaan että Etelä-Savon pelastuslaitokset arvioivat kehnon ajokelin jatkuvan pitkälle torstain puolelle.

Klo 22.34 Tieliikennekeskus kertoo STT:lle, että ajokeli oli illalla erittäin huono suuressa osassa maata lukuun ottamatta pohjoisinta Suomea.

Pirkanmaalla tilanne oli erityisen hankala. Pelastuslaitoksen mukaan kolareita tapahtui toistakymmentä, joista yhdessä loukkaantui vakavasti yksi ihminen. Vahingontorjuntatehtäviä, eli esimerkiksi puiden kaatumisia, kertyi lähes 80.

Klo 22.33 Talvimyrsky jätti illalla noin 60 000 kotitaloutta ilman sähköä. STT:n mukaan suurimmissa vaikeuksissa oli Kanta-Häme, missä Elenian asiakkaita oli sähköttä illan aikana yli 38 000. Paikkakunnista eniten sähkökatkoja oli Hämeenlinnassa, pahimmillaan yli 8 000 asiakkaalla.

Klo 21.40 Talvimyräkän aiheuttamat sähkökatkot lisääntyvät: Noin 61 000 kotitaloutta 70 kunnassa ovat ilman sähköä. 

Klo 20.13 Myrsky ei ainakaan toistaiseksi vaikuta Tallink Siljan liikenteeseen.

– Jos yön aikana on kova merenkäynti, vauhtia voidaan joutua hidastamaan matkustajien mukavuuden takia. Tästä voi seurata pieniä myöhästymisiä, kertoo yhtiön viestintäjohtaja Marika Nöjd STT:lle.

Klo 19.56 Yli 55 500 taloutta 69 kunnassa on ilman sähköä. 

Klo 19. 54 VR korvaa matkustajajunat Parikkalan ja Kesälahden välillä toistaiseksi linja-autoilla sähköratavian vuoksi. Linja-autot lähtevät rautatieasemilta.

Klo 18.49 Lähes 55 000 kotitaloutta 61 kunnassa on ilman sähköjä haastavien sääolosuhteiden vuoksi. 

Klo 18.48 Junaradan rakenteisiin kaatunut puu on katkaissut junaliikenteen välillä Humppila–Toijala. Väli korvataan linja-autoilla.

Turun ja Humppilan välillä junat kulkevat normaalisti. Arviota korjausajasta ei vielä ole, kertoo Finrailin rataliikennekeskus.

Klo 18.31 Lähes 54 000 taloutta on ilman sähköä. 

Klo 18.28Keskisuomalaisen mukaan ajosää on ollut Keski-Suomessakin myös todella haastava talvimyräkän vuoksi. 

Keski-Suomen pelastuslaitokselta kerrotaan lehdelle, että merkittäviä vahinkoja eikä liikennehaittoja ei ole kuitenkaan sattunut – kyse on lähinnä pienistä peräänajoista.

Hälytyksiä satelee kuitenkin jatkuvasti myrskyn aiheuttamien vahinkojen vuoksi. 

Klo 18.18 Liikennetilanne on sakean lumipyryn takia Tampereella erityisen hankala, kertoo päivystävä päällikkö Martti Honkala Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

– Kolareita on tapahtunut kymmenkunta. Niistä suurin osa on ulosajoja. Vahingontorjuntatehtäviä, esimerkiksi kaatuneita puita on noin neljäkymmentä.

Klo 18.16Voimistunut talvimyrsky on jättänyt jo yli 50 000 kotitaloutta ilman sähköä. Pelkästään Tampereen seudulla sähköttömiä asiakkaita oli illansuussa yli 10 000.

Klo 18.03 Yhteensä yli 48 000 taloutta on vailla sähköä 58 eri kunnassa. 

Klo 18.01Itä-Suomen poliisin mukaan liikenne on pahoin häiriintynyt Etelä-Savon alueella. Poliisin mukaan rekkoja on jumissa kolmessa eri paikassa. Mikkeliin menevä liikenne on poikki. 

Lisäksi Itä-Suomessa on tapahtunut useita ulosajoja. Poliisi muistuttaa turvallisesta tilannenopeudesta haastavan ajosään vuoksi. 

Klo 17.46 Myrskytuulet eivät toistaiseksi ole pakottaneet perumaan aiemmin mainittuja laivavuoroja enempää.

Eckerö Linen kello 18.30 Tallinnasta lähtevä vuoro on peruttu. Muut keskiviikon vuorot ajetaan normaalisti. 

Klo 17.44 Myrsky katkoo sähköjä vauhdilla ympäri Suomea: jo yli 45 000 asiakasta on ilman sähköä 56 eri kunnassa.

Klo 17.31 VR:n viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille, ettei myrsky vaikuta tällä hetkellä junaliikenteeseen.

Ainoastaan junat Toijalan ja Humppilan välillä korvataantoistaiseksi linja-autoilla radalle kaatuneen puun vuoksi.

Klo 17.30 Energiateollisuuden sähkökartan mukaan noin 44 000 asiakasta on 52 eri kunnassa ilman sähköä.

Klo 16.31 Sakea lumipyry on aiheuttanut puustovahinkoja ja sähkökatkoksia, kertoo Ilmatieteen laitos Twitterissä. Lumisateiden vaikutusten odotetaan laajenevan yötä kohden.

Klo 15.55 Myrskyisä sää johtuu Suomen yli pyyhkäisevästä matalapaineen rintamasta. Ilmatieteen laitoksen mukaan matalapaine väistyy melko nopeasti päivän kuluessa, ja sateet sekä tuulet hellittävät vähitellen yöllä.

Klo 15.54 Ilmatieteen laitos varoittaa kovasta aallokosta Suomenlahdella. Myrskyaallot voivat nousta jopa 23 metrin korkuisiksi.

Klo 15.52 Pelti on jo rytissyt iltapäivän aikana monin paikoin, ja muun muassa Etelä-Savon pelastuslaitos varoittaa erittäin haasteellisesta ajokelistä.

Klo 15.10 Myrskysää on katkonut sähköjä laajalti ympäri maan. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan Suomessa oli kello 15 aikoihin noin 16 000 asiakasta ilman sähköä, STT kertoo. 

Klo 15.09 Talvimyrsky on voimistumassa ja lunta pyryttää sakeasti paikoin etelässäkin, sääpalvelu Foreca kertoo Twitterissä.

Klo 13.22 Tulvavaroitus on voimassa Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueella.

Klo 11.00 Valtatie 9:llä liikenne sujuu normaalisti. Aamulla sattuneen kuolonkolarin onnettomuuspaikka on raivattu.

Klo 9.36 Viking Linen ja Tallink Siljan laivat kulkevat normaalisti, mutta myöhästymisiä voi tulla. Katso Eckerö Linen peruuntuneet vuorot alempaa.

Klo 8.43 Huonoon ajokeliin kannattaa varautua maan keskiosissa sakean lumisateen vuoksi. Päivästä alkaen erittäin huono ajokeli piinaa Satakunnasta aina Pohjois- ja Etelä-Karjalaan saakka.

Klo 8.37 Ilmatieteen laitos varoittaa kovasta aallokosta Etelä-Suomen alueella.  Lännen ja luoteen välisestä myrskytuulesta varoitetaan Suomenlahdella, Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Saaristomerellä. Myös tulvavaroitus on voimassa monin paikoin Etelä-Suomessa.

Klo 8.27 Myrsky vaikuttaa Eckerö Linen laivavuoroihin. Peruuntuneet vuorot ovat M/s Finlandian lähdöt kello 15.15 Helsingistä ja kello 18.30 Tallinnasta.

Klo 7.50  Suomen etelärannikon yllä on voimakas matalapaine. Forecan meteorologi Pekka Pouta kertoo, että Tampere-Savonlinnna -linjalle kertyy tänään lunta jopa 15 senttiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja