Talvimyräkkä runnoo tänään Etelä-Suomea, mustan joulun ennusteet eivät kartalta katoa – Pekka Pouta: "Tämä on aika jännä päivä"

4:21

Suomen etelärannikon yllä on tällä hetkellä voimakas matalapaine. Forecan meteorologi Pekka Pouta povaa päivälle paljon sateita ja voimakkaita tuulia.

– Tämä on aika jännä päivä. Meillä on hyvin nopealiikkeinen voimakas matalapaine. Tampere-Savonlinnna -linjalle kertyy lunta jopa 15 senttiä. Se tulee osittain räntänä. Etelärannikolle tulee silkkaa vesisadetta, Pouta sanoo.

Sateet väistyvät illemmalla, mutta tuuli yltyy.

– Pahin tuuli on matalapaineen jälkipuolella. Hetken aikaa keskituuli voi olla jopa lähellä 25 metriä sekunnissa. Ennen kaikkea se osuu merelle. Etelärannikolla kovimmat tuulet ovat illan suussa. Myrskypuuskien mahdollisuus on Lounais-Suomessa, mutta pääosa myrkyistä jää merelle.

"Aika varmasti musta joulu"

Matalapaine siirtyy iltapäivän aikana itään ja silloin pohjoistuuli puhaltaa hetken aikaa viileää ilmaa Suomen ylle.

– Jonkun verran voi Etelärannikollakin tulla märkää lunta. Pääosa lumisateista tulee kuitenkin pohjoisemmaksi.

Etelä-Suomessa on jo pitkään arvuuteltu, päästäänkö nauttimaan valkeasta joulusta.

– Tässä tulee niin vähän lunta, että tuo ei meitä kauheasti riemastuta. Selvästi jää alle viiden sentin ja jos tämän päivän jälkeen lunta on alle viisi senttiä, niin se on sitten aika varmasti musta joulu, Pouta toteaa.

– Pääosin lumisateet jäävät sisämaahan lähemmäksi Salpausselkää ja Tamperetta. Seuraava sadealue sulattaa todennäköisesti etelässä lunta enemmänkin, hän jatkaa.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja