Leijonat vakuuttavaan voittoon – Itävallasta ei ollut vastusta

Leijonat otti selkeän 3–0-voiton Itävallasta, joka ei pystynyt haastamaan Leijonia missään vaiheessa. Suomen maalilla Jussi Olkinuora pelasi lositavasti ja torjui vastustajan harvat, mutta vaaralliset yritykset. Leijonien ykköskenttä oli alati vaarallinen, ja paremmalla viimeistelyllä se olisi voinut iskeä yksin muutaman maalin lisää.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Itävalta-Suomi 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Kello 18.34  Ottelun seuranta päättyy tähän. Kiitos seurasta! Suomi pelaa seuraavan kerran tiistaina Tshekkiä vastaan.

Kello 18.32 Yleisö huutaa edelleen kurkku suorana Suomi-huutoja. Tunnelma on ollut hallissa tänään katossa!

Kello 18.30 Sami Kapanen kertoo, että yleisö on ollut tänään todella hyvin mukana Leijonien matkassa.

– Tänään loistava suomalainen kiekkoyleisö, Kapanen toteaa aitioiden välistä.

Kello 18.28 Maamme-laulu raikaa komeasti!

60 min Ottelu päättyy Suomen 3–0-voittoon! Hienoa Leijonat!

59 min Viimeisiä hyökkäyksiä viedään. Leijonilla ei hädän päivää.

58 min Nyt Itävallalla pieni painostus. Olkinuora torjuu.

56 min Itävalta ei pysty minkäänlaiseen kiriin. Suomi painaa edelleen päälle.

55 min Armialla hyvä tilanne hyökkäyspäässä. Maila menee päreiksi ratkaisuhetkellä.

55 min Olkinuoralla 15 torjuntaa tähän mennessä. Virkaveli toisessa päässä on torjunut jo 36 kertaa.

53 min Granlundilla maukas tilanne, mutta Kickert torjuu.

Toni Rajala laukoi Suomelle 3–0.

51 min Itävallalla pieni painostuksen poikanen. Ei onneksi tule edes vaarallista tilannetta.

50 min Leijonien ykköseketju on ollut todella vahva. Lähes joka kerta kun se on kentällä, on kiekko Itävallan päädyssä. Lähes joka kerta hyökkäyksessä nähdään myös vaarallinen maalitilanne. Niin myös äsken, kun Hartikainen syötti Granlundille maalin eteen. Ei kuitenkaan maalia tällä kertaa.

49 min Mäenalanen saa kiekosta naamaan ikävästi. Toivottavasti ei käynyt pahemmin. Mies luistelee vaihtoon.

49 min Valtteri Filppulalle syöttöpiste Rajalan maaliin.

48 min Toni Rajala pyssyttää etukulmasta kiekon reppuun! Sähäkkä rannelaukaus!

47 min Mikael Granlundilta uskomattomat veivit, mutta tilanne ei johda maaliin. Ykkösketjulta kuitenkin taas kerran väkevä pyöritys Itävallan päässä.

46 min Kiekko pyörii Olkinuoran edessä, mutta ei mene onneksi sisään.

46 min Armialta vahvaa peliä puolustuspäässä. Itävalta ei saa pakkopeliä käyntiin.

45 min Olkinuora nappaa helposti Itävallan vedon kiinni. Vielä ei ole nähty kovin vaarallista ylivoimaa.

44 min Esa Lindell kahden minuutin istunnolle koukkaamisesta.

44 min Itävallalle syntyy vaarallinen paikka, mutt Olkinuora selvittää sen. Suomi ottaa kuitenkin jäähyn.

43 min Itävalta on täysilukuinen.

42 min Heiskanen pääsee laukomaan hyvästä paikasta. Kickert torjuu taas.

41 min Pesoselle avautuu jälleen avopaikka, mutta hän laukoo suoraan logoon, jälleen kerran.

41 min Kiekko putoaa jäähän.

Kello 17.54 Kolmas erä alkaa aivan tuota pikaa. Suomi aloittaa ylivoimalla.

Kello 17.50 A-lohkossa Sveitsi johtaa Kanadaa vastaan toisen erän loppupuolella lukemin 4–3.

Yllä Suomen 2–0-maali.

David Kickert on ollut mies paikallaan. Yllä tärkeä torjunta.

40 min Itävalta pääsi vielä 2 vs 1 -hyökkäykseen alivoimalla, mutta Jussi Olkinuoralta ilmiömäinen torjunta! Erä päättyy Suomen 2–0-johdossa.

40 min Lehtonen ampuu, Itävalta kestää. Maierille kahden minuutin jäähy kampituksesta.

39 min Itävallalle tulossa jäähy. Leijonat hakee maalia.

38 min Tämä erä on ollut täysin Suomen hallussa, mutta maaleja olisi pitänyt tehdä kyllä pari lisää. Anttila yrittää kärkikynää, ei onnistu.

36 min Heikaselta todella kypsää peliä omassa päässä. Itävaltalaiset eivät saa kiekkoa mieheltä pois.

35 min Suomella jo 30 kutia maalia kohti.

34 min Kickert ollut suorastaan liekeissä Itävallan maalilla. Itävalta täysilukuinen.

34 min Kakkosylivoima saa vihdoin kiekon hyökkäysalueelle. Pesosella vaarallinen ohjaus. Ei mene vieläkään maaliin.

33 min Granlund pääsee laukomaan suoraan syötöstä. Ei mene maaliin.

33 min Ykkösylivoima värkkää heti paikan, mutta ei onnistu vielä.

32 min Itävallalle rangaistus. Ali Bukovicille kaksi minuuttia estämisestä.

31 min Vatanen kaadetaan, mutta tällä kertaa ei tule jäähyä. Itävalta pääsee laukomaan todella pitkän ajan jälkeen.

30 min Filppula ja kumppanit pyörittävät hyökkäyspäässä. Suomi dominoi tällä hetkellä.

28 min Heiskanen menettää kiekon hyökkäysalueella, mutta Itävallan vastahyökkäys on yksi vitsi.

27 min  Manninen, Granlund ja Hartikainen ovat hurjassa iskussa. Kiekko on pyörinyt nyt kaksi minuuttia Itävallan päädyssä. Kickert katkaisee.

26 min Itävalta ei pääse kunnon hyökkäykseen. Suomella hyvä draivi päällä, ja ottelu vaikuttaa olevan hallussa.

25 min Teemu Hartikaiselle illan toinen syöttöpiste. Lehtoselle myös syöttöpiste Granlundin maaliin.

24 min Granlund iskee pyörityksen päätteeksi maalin! Suomi johtaa 2–0.

24 min Armia tarjoilee, mutta puolustajan laukaus painuu ohi. Heikkoa viimeistelyä Leijonilta.

23 min Pesoselle avautuu avopaikka, mutta mies laukoo päin maalivahtia.

22 min Itävalta tukkii hyvin keskialueen. Suomen avaus painuu pitkäksi.

21 min Anttila pääsee laukomaan nopean hyökkäyksen päätteeksi. Kickert nappaa kiekon kiinni.

Kello 17.04 Toinen erä valmiina alkamaan. Björnisen kenttä taas ensin jäällä.

Kello 16.54 Filppula teki Itävallan verkkoon turnauksen kolmannen maalinsa.

– Tosi hyvä syöttö tuli sieltä (Hartikaiselta) maalin takaa, Filppula kehaisi.

Filppula tuli juuri ennen maalia kentälle Sakari Mannisen tilalle.

Kello 16.52 Suomi voitti laukaukset ylivoimaisesti 16–3 ensimmäisessä erässä.

20 min Erä päättyy.

20 min Itävalta on täysilukuinen. Pari hyvää paikkaa sai Leijonat rakennettua.

19 min Vatanen pommittaa suoraan syötöstä. Sivuverkko viuhuu.

18 min Pakkopeli pyörii. Hartikainen pääsee ampumaan. Kickert torjuu.

18 min Itävalta ottaa tyhmän hyökkäyspään jäähyn. Thomas Raffl kahden minuutin istunnolle koukkaamisesta.

17 min Itävalta saa purettua. Leijonat lähtee taas viivelähdöllä omasta päästä.

16 min Heiskanen tuo kiekon alueelle. Seppälä ampuu ruuhkaan. Paine jatkuu.

15 min Itävalta saa paineistettua Suomen puolustajia kovilla taklauksilla.

14 min Granlund tarjoilee syötön Manniselle, joka pääsee laukomaan. Kickert torjuu.

12 min Itävalta päässyt hieman paremmin mukaan otteluun. Pari vaarallista paikkaa, mutta Olkinuora on ollut mies paikallaan.

10 min Leijonat saa sen sijaan melko helposti paineen Itävallan päähän. Anttila pääsee laukomaan vaarallisesta paikasta. Ei maalia.

9 min Suomen keskialueen pelaaminen on vahvaa. Itävallan hyökkäykset kilpistyvät viimeistään hyökkäyspään siniviivalle.

9 min Olkinuora nappaa helpon laukauksen kiinni. Filppula jättää hyökkäyksessä kiekon Toni Rajalalle, joka pommittaa. Harmittavasti suoraan logoon.

8 min Sami Kapanen paljastaa, että Harri Säterillä on pieni vaiva, minkä takia hän ei ole kokoonpanossa.

Yllä Suomen 1–0-maali.

8 min Björnisen ketjulla hyvä paine päällä, mutta kiekko pyörii kulmissa. Itävalta purkaa.

7 min Itävalta pitää nyt kiekkoa, mutta ei pääse kunnon hyökkäyksiin.

6 min Filppulan maalin syöttäjät Mikael Granlund ja Teemu Hartikainen.

5 min Alkuryminän jälkeen peli on tasoittunut. Itävaltakin on saanut kiekkoa välillä Suomen päätyyn.

4 min Itävallan maalilla siis David Kickert. Miehen nimi on syytä painaa mieleen, sillä hänellä riittänee tänään töitä.

2 min Loistava aloitus Leijonilta. Heti maalin jälkeisessä vaihdossakin Suomi on pirteänä. Kickert katkaisee pelin.

2 min Mannisen kenttä pyörittää Itävallan päädyssä. Ja Filppula iskee maalin!

1 min Teemu Hartikainen laukoo esimmäisen kudin kohti Itävallan maalivahti Kickertiä.

Kello 16.20 Ottelu alkaa!

Kello 16.18 Joukkueet luistelevat jäälle. Leijonanippu näyttää pirteältä ja levänneeltä.

Kello 16.15 A-lohkon päiväkamppailussa Tanska kukisti Ranskan selkeästi 3–0. Suomen ottelun kanssa samaan aikaan pelataan myös A-lohkon kamppailu Kanada–Sveitsi.

Kello 16.08 Ruotsi hävisi tänään päivällä jatkoerässä USA:lle. Sen ansiosta Leijonat säilyi lohkon kärkipaikalla, ja lohkovoitto on Suomen omissa käsissä.

Kello 16.00 Suomi on voittanut neljä edellistä kamppailua Itävaltaa vastaan. Maaliero näistä kamppailuista on Leijonien hyväksi 20–5.

Kello 15.50: Leijonat lähtee otteluun tismalleen samalla kokoonpanolla kuin perjantaiseen Iso-Britannia -otteluun.