Huuhkajat kärsi tappion kyseenalaisen pilkkutuomion myötä Italialle – näin ottelu eteni

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtasi Italian Tampereen sunnuntai-illassa EM-karsintojen kuudennessa ottelussa. Italia oli vahvempi 2-1 numeroin. MTV seurasi peliä hetki hetkeltä.

EM-karsinnoissa on nyt pelattu kuusi kierrosta. Huuhkajat jatkaa lohkon kakkostilalla 12 pisteellä. Italia johtaa lohkoa 18 pisteellä. Kaksi lohkon parasta etenevät EM-kisoihin. Kolmantena olevalla Armenialla on kolme pistettä matkaa Suomeen.

Huuhkajilla on jäljellä neljä ottelua. Bosnia ja Hertsegovina vieraissa, Armenia sekä Liechtenstein kotona ja EM-karsinnat päättää vierasottelu Kreikkaa vastaan.

Suomi–Italia, lopputulos 1-2:

2. puoliaika

Klo 23.39: Suomi kärsii toisen tappionsa Italialle näissä karsinnoissa. Italialle kolme pistettä numeroin 2-1. Kiitoksia seurasta, karsinnat jatkuvat lokakuussa.

90+3 min: Joni Kauko nappaa vielä keltaisen kortin.

90. min: Suomelle loppuhetkillä vasta toinen kulmapotku. Erinomainen keskitys, mutta suomalaispelaajista kukaan ei osu palloon.

85. min: Belotti pääsee jälleen kokeilemaan, mutta Hradecky kestää.

82. min: Suomi suorittaa toisen vaihtonsa. Albin Granlund penkille ja vauhtikone Pyry Soiri sisään. Huuhkajat siirtyy neljän puolustajan linjaan.

81. min: Hradecky venyttää jälleen mahtavan torjunnan ja pitää Suomen pelissä mukana. Vaihtomies Belotti laukojana.

78. min: Italialle rangaistuspotku käsivirheestä ja Jorginho siirtää saapasmaan jälleen johtoon. Hidastusten perusteella tilanne näytti, ettei pallo olisi osunut Väisäsen käteen. Myös Markku Kanerva reagoi tilanteeseen.

76. min: Italialta kolmas vaihto, maalintekijä Immobile vaihtoon ja toinen maalinsylkijä Andrea Belotti sisään.

75. min: Lappalainen vaihtoon ja Jasse Tuominen sisään.

74. min: Suomi oli edellisen kerran tehnyt maalin Italiaa vastaan vuonna 1977. Samalla Italia suoritti vaihdon. Chiesa ulos ja Bernardeschi sisään. Hetkeä myöhemmin Arajuurelle varoitus.

70. min: Pukki nousee väkevästi laidalta ja hankkii Suomelle rangaistuspotkun. Donnarummalle varoitus ajanpeluusta samassa tilanteessa. Pukki laittaa pallon varmasti verkkoo ja Suomi tulee tasoihin!

59. min:Ciro Immobile iskee ottelun 1-0 lukemiin Federico Chiesan keskityksestä. Kova pusku yläriman kautta ohi Hradeckyn. Suomen yli 400 minuuttia ilman takaiskua kestänyt putki katkesi.

57. min: Vaarallisesta paikasta Italialle vapaapotku. Samasta tilanteesta Suomen Rasmus Schüllerille joukkueen ensimmäinen varoitus. Huuhkajien puolustus kestää.

47. min: Pukki pääsee kokeilemaan boksin ulkopuolelta, mutta laukaus ohi maalin.

46. min: Toinen puoliaika käynnistyy!

1. puoliaika

45+2 min: Suomi pääsee painostamaan ja Lappalainen keskittää viime hetkillä, Donnarumma katkaisee. Erotuomari puhaltaa pilliin ja ensimmäinen puoliaika on paketissa. Italia vei Suomea tilastoissa tylysti, pallonhallinta prosentein 62-38 saapasmaalle, samoin Italia vei maalintekoyritykset 15-3 ja laukaukset kohti maalia 5-0.

45+1 min: Huuhkajille erinomaisesta keskityspaikasta vapaapotku. Arajuuri hakee puskua, mutta Donnarummalta loistava vastaantulo ja italialaisvahti nyrkkeilee pallon pois boksista.

44. min: Italialta jälleen erinomainen maalintekoyritys, mutta Sensin laukaus niukasti ohi maalin. Chiesalta seuraavasta tilanteesta lähietäisyydeltä laukaus kohti maalia, mutta Hradecky torjuu.

41. min: Huuhkajilta karmea purku ja Acerbi pääsee kokeilemaan. Vedon peittää kuitenkin Väisänen ja Italialle tilanteesta kulmapotku. Suomi selvittää kulmapotkun.

36. min: Huuhkajat on pinteessä. Italia tulee jälleen ja boksin sisään millintarkka syöttö, josta Florenzi pääsee laukomaan suoraan. Hradecky torjuu yrityksen kevyesti.

34. min: Italia on ottanut pallonhallinnan itselleen 59 prosenttisesti. Maalintekoyritykset Italialle 6-3.

31. min: Italia tulee jälleen, mutta Immobilen pusku vapaasta tontista maalista ohi.

27. min: Italialla ottelun paras maalintekopaikka. Sensin pommi suoraan ilmasta ja Hradeckyltä unelmapelastus. Italia pääsee hetkeä myöhemmin yrittämään uudestaan jälleen suomalaisten harhasyötöstä, mutta löysä veto ei yllätä suomalaisvahtia.

24. min: Kamaralle avautuu paljon tilaa ja hän nostaa pallon ylös. Pukki olisi vierellä, mutta keskikenttämies päättää itse kokeilla. Laukaus menee päin italialaispuolustusta.

22. min: Suomi on pelannut erinomaisesti avausjaksolla. Maalintekoyritykset tasan 2-2. Pallonhallinta lievästi Italialle. Italialla on 35 ottelun pituinen tappioton putki EM-karsintaotteluissa. Se hävisi viimeksi vuonna 2006 1-3 numeroin Ranskalle. Se on pisin putki kaikista EM-karsintojen maista.

21. min:Pukkia tullaan kovaa jaloille ja Jorginholle ottelun ensimmäinen varoitus.

17. min: Jere Uronen saa kokea kovia, kun Izzo rappaa voimakkaasti suomalaispuolustajaa. Suomi saa vapaapotkun, mutta ei saa luotua maalipaikkaa.

13. min: Toinen kulmapotku Italialle. Siitä ei synny vaaraa Suomen puolustukselle.

8. min: Dramatiikkaa, Italia joutuu suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa. Emerson sivuun loukkaantumisen takia ja Alessandro Florenzi sisään. Samalla Lappalainen ja Lod vaihtavat laitoja.

6. min: Pukki pääsee ensimmäistä kertaa irti, mutta Italian puolustus peittää Kamaran seinäsyötön eteenpäin.

5. min: Italialle ensimmäinen kulmapotku, jonka jatkotilanteesta on syntyä vaarallinen paikka. Suomen puolustus kuitenkin peittää laukauksen.

4. min:Joona Toiviolla loistotilanne Rasmus Schüllerin kulmapotkusta, mutta joutuu kurottamaan vaikeaan palloon, joka tipahtaa lopulta maalin katolle.

3. min:Lassi Lappalaiselle tarjotaan loistavaa syöttöä linjan taakse, italialaispuolustus ehtii kuitenkin väliin. Kulmapotku Suomelle.

Klo 21.45: Ottelun erotuomari, Skotlannin Bobby Madden puhaltaa pilliin ja peli on käynnissä!

Klo 21.43: Loppuunmyyty Ratinan stadion laulaa Maamme-laulua, ottelu käynnistyy piakkoin!

Klo 21.09: MTV Uutiset Live välitti Huuhkajat-fanien tunnelmia Ratinan stadionilta.

Klo 20.49:  Markku Kanerva summasi lauantaina yhteen ajatuksiaan tulevasta Italia-kamppailusta.

Markku Kanerva: Italian pitäminen nollilla iso haaste 3:38

Klo 20.43: Suomen lohkossa kuohuu, sillä Armenialle tänään aiemmin hävinneen Bosnia ja Hertsegovinan päävalmentaja Robert Prosinecki ilmoitti erostaan.

Klo 20.36: Huuhkajat saapuivat Tampereen Ratinan stadionille.

Klo 20.35: Italian päävalmentaja Roberto Mancini on julkaissut maan avauskokoonpanon Suomi -otteluun.

Klo 20.33: Markku Kanerva on tehnyt kokoonpanoonsa peräti neljä muutosta ja muodostelma on vaihtunut perinteisestä 4-4-2:sta 5-4-1:een. Sauli Väisänen, Albin Granlund, Rasmus Schüller ja Lassi Lappalainen ovat uusina avauksessa.

Teemu Pukki

Lassi Lappalainen, Glen Kamara, Rasmus Schüller, Robin Lod

Jere Uronen, Sauli Väisänen, Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Albin Granlund

Lukas Hradecky

Klo 20.32: Tervetuloa liveseurannan pariin. Huuhkajien ottelu Italiaa vastaan käynnistyy Tampereella kello 21.45.