Teemu Pukki, kuka muukaan! Suomalaistähti niittasi Kreikan kumoon – näin ottelu eteni

Suomen jalkapallomaajoukkue löi Kreikan torstai-iltana Tampereen Ratinalla pelatussa EM-karsintaottelussa maalein 1–0. MTV seurasi peliä hetki hetkeltä.

Suomi on nyt voittanut EM-karsinnoissa neljä ottelua ja hävinnyt yhden pelin. Aiemmat voitot tulivat Armeniaa, Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Liechtensteinia vastaan, tappio Italialle. 12 pisteeseen noussut Huuhkajat on J-lohkossa kakkossijalla, kolmen pinnan päässä Italiasta. Juuri lohkon kaksi parasta joukkuetta lunastavat paikan vuoden 2020 EM-kisoihin.

Huuhkajat-tappio on Kreikalle yskähdellen käynnistyneissä karsinnoissa uusi kova kolaus, ja joukkue on jäämässä EM-taistelun junasta. Kreikan tilillä on yksi voitto, yksi tasapeli ja nyt kolme tappiota. Se majailee neljällä pinnallaan lohkossa nyt viidentenä.

Suomi–Kreikka, lopputulos 1–0:

2. puoliaika

Klo 23.39: Hyvät naiset ja herrat, taisto on tauonnut, Suomi voittaa 1–0!

95. min: Huuhkajat lakaisee palloa rajojen yli. Eiköhän tämä selvitetä!

93. min: Marious Vrousai aiheuttaa laukauksellaan aavistuksen sydämentykytyksiä, mutta kuti menee reilut pari metriä Huuhkajien maalin ohi.

92. min: Nyt Pavlidis taklaa Jere Urosta napit edellä rajusti myöhässä! Keltaista korttia pukkaa.

91. min: Lisäaikaa annetaan neljä minuuttia. Nyt sattuu Pyry Soiria, joka irvistelee hetken nurmella, kun Bouchalakis on astunut hänen jalalleen. Soiri näyttää kuitenkin olevansa kunnossa.

90. min: Sparv nousee tolpilleen ja menee hetkeksi hoidettavaksi kentän laidalle. Varsinainen peliaika alkaa olla täynnä, lisäaika edessä.

89. min: Kreikkalaiset siirtelevät palloa. Samalla isäntien kapteeni Tim Sparv irvistelee kentän pinnassa tuskissaan ja peli taukoaa.

87. min: Huuhkajat tekee seuraavan vaihdon: Fredrik Jensen sisään, työjuhtana kentällä ahertanut Jasse Tuominen vaihtoon.

85. min: Pukki-party sai tänäänkin jatkoa. Leiviskänsä upealla kokonaisvaltaisella pelaamisella hoitanut Pukki otetaan vaihtoon fanien Teemu Pukki -kannustushuutojen saattelemana, ja Rasmus Karjalainen hyppää sisään.

80. min: Kreikan kulmapotku, mutta Tuominen on päineen ensin välissä ja purkamassa tilannetta. Huuhkajilta komeaa puolustamista.

77. min: Pavlidis kokeilee kutiaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta Hradecky heittäytyy ja torjuu varmaotteisesti.

75. min: Kreikka tekee vaihdon: Efthymios Koulouris pois kentältä, Vangelis Pavlidis sisään.

74. min: Suomella ei ole mitään hätää! Huuhkajat kierrättää palloa pitkin kenttää pitkiä pätkiä.

73. min: Paulus Arajuuri katkaisee Kreikan vastaiskun näyttävällä liukutaklauksella. Kuin viestien: tänne ei ole asiaa!

72. min: Glen Kamaran taklaus on keltaisen kortin arvoinen.

66. min: Vaihdosta sisään tullut Kreikan Dimitrios Pelkas kaataa Glen Kamaran, tuloksena keltainen kortti.

64. min: Pukki on jälleen aiheuttamassa vaaraa Kreikan puolustusalueella. Pukki hyrrää pallon kanssa rangaistusalueella ja jakaa viimein passin keskustaan Lodille, mutta Lodin epäonnistunut kuti painuu reilusti ohi maalin.

63. min: Masouras kokeilee hakea yläkulmaa, mutta vasemmalta annettu roikkunosto leijailee reilusti yli Suomen maalin.

57. min: Tim Sparv saa kampituksesta keltaisen kortin. Kreikka on hallinnut palloa ottelussa toistaiseksi 52 prosenttia. Lukemat kuvaavat taiston tasaisuutta, mutta Kreikalta on myös nähty häikäilemättömämpiä otteita, jotka kostautuivat Huuhkajien rangaistuspotkun myötä.

52. min. MAALI! TEEMU PUKKI! Maalintekijä Jumalan armosta pistää rankkarin oikeaan alakulmaan! Suomi johtaa 1–0!

51. min: Kourbelis torppaa Glen Kamaran nurin rangaistusalueella ja Suomelle tuomitaan rankkari!

50. min: Pukki rymyää vaarallisesti oikealta kohti maalia. Kreikan Manolas liukuu väliin, ja tilanteesta tulee kulmapotku. Sen jälkitilanteesta Sparv pääsee kokeilemaan, mutta matala laukaus painuu ohi.

47. min: Pyry Soiri keskittää Suomen nopean hyökkäyksen päätteeksi, mutta pallo painuu yli ja ohi maalin.

Klo 22.49: Toinen jakso on nyt käynnissä!

1. puoliaika

Klo 22.33: Avausjakso takana, peli on tasan 0–0.

45. min: Robin Lod antaa fantastisen vapaapotkun maalille, ja Paulus Arajuuri puskee vaarallisesti kohti yläkulmaa, mutta Kreikan veskari Barkas venyy torjuntaan. Tilanne vihelletään tosin poikki Huuhkajien rikkeen myötä ja ensimmäinen jakso päättyy.

45. min: Nyt on alkanut tuomarilta jo lappu nousta. Kreikan Dimitrios Kourbelis repii Glen Kamaran takaapäin nurin ja saa keltaisen kortin.

43. min: Huuhkajat pyörittää ajoittain peliä pallollisena, mutta Kreikka on kyllä sitkeästi puolustava joukkue. Läpi on vaikea pelata, mitä lähempänä rangaistusalueen rajaa ollaan.

39. min: Ensimmäinen varoitus viimein Kreikalle, kun Vassilios Torosidis liukuu Pyry Soirin nurin.

35. min: Kreikan Stafylidis virittää kutinsa kaukaa rangaistusalueen rajan takaa, ja Lukas Hradeckylla on pienoisia ongelmia sen torjumisessa ilkeän pompun jälkeen. Suomi kuitenkin selviää.

32. min: Sparv hakee Tuomista vaarallisesti Kreikan rangaistusalueen rajalta. Tuominen ja Sokratis kaatuvat molemmat. Tuominen ojensi tilanteessa hieman jalkaansa, ja vapari tuomitaan Kreikalle.

30. min: Kreikan Masouras repii suorastaan vimmatusti Lodia! Tuomari Daniel Siebert katsoo tilannetta tumput suorina vierestä, ja homma saa jatkua.

29. min: Nyt rymistelee Pukki! Suomalaistykki kuljettaa palloa rangaistusalueella hetken taakse ja virittää sen jälkeen laukauksen vasurillaan. Kreikkalaisjalat torppaavat.

28. min: Toivio avaa puolesta kentästä Lodille pitkän ja matalan poikittaissyötön. Lodin matala kuti painuu vain vähän ohi oikean tolpan.

25. min: Kreikkalaiset jatkavat kovia otteitaan. Nyt rapataan Jasse Tuomista rumasti, mutta peli jatkuu.

23. min: Lod jakaa vasemmalta kierteisen vapaapotkun maalille. Kreikkalaisjalat taas välissä.

19. min: Kreikan ensimmäinen kulmapotku. Tilanne kuivuu ja Masouras rappaa Glen Kamaraa rumasti jaloille, mutta kreikkalainen selviää yllättäen ilman varoitusta.

17. min: Tim Sparv yrittää vasurillaan rangaistusalueen takaa ja veto on tarkka, mutta voima vähäinen. Kreikka-veskari Vasilios Barkas koppaa helposti.

15. min: Glen Kamara jakaa loistavan syötön vasempaa laitaa vapaasti spurttaavalle Jasse Tuomiselle. Suomi luo vaarallisen paikan, ja Tuominen hakee Teemu Pukkia maalilta, mutta kreikkalaispuolustus pääsee väliin ja pallon tulkitaan menevän Pukista rajan yli.

12. min: Jasse Tuominen jättää pallon rangaistusalueen tuntumassa takaansa spurttaavalle Lodille. Kreikan puolustuksella ei kuitenkaan vaikeuksia selvittää tilannetta.

10. min: Avauskymppi täynnä. Suurempaa vaaraa ei ole toistaiseksi nähty tarkahkon pelaamisen jäljiltä.

6. min: Robin Lod nostaa palloa Kreikan maalille, mutta Kreikan pakki Manolas pääsee puskemalla väliin ja helleenit saavat purettua tilanteen.

5. min: Suomi värkkää mallikkaan nopean hyökkäyksen. Kulmapotkulle menään, Robin Lod antaa matalana, mutta peli vihelletään poikki Paulus Arajuuren kovien maalinedusotteiden myötä.

3. min: Manolas ja Sokratis iskevät keskialueella palloon pääseen Jere Urosen kimppuun, ja suomalaista rikotaan.

2. min: Kreikka ottaa alkutahdit hyppysiinsä ja pyörittää palloa ympäri kentän.

-----------------------

Klo 21.46: Pallo pelissä, ottelu käynnissä. Nyt jännätään!

Klo 21.42: Nyt soi Maamme-laulu! Enää muutama minuutti tositoimiin.

Klo 21.33: Robin Lod kertoi ottelun alla teesinsä, miten Kreikka kaatuu (video alla).

Robin Lod tietää miten Kreikka kaadetaan –"Varmaan turhautuvat aika nopeasti" 1:38

Klo 21.26: Tunnelma loppuunmyydyllä Ratinalla kohoaa! MTV Uutiset Live välittää tuoreita fiiliksiä alla olevalla videolla.

Klo 21.16: Hiukan vielä asiaa lohkon toisesta ottelusta, sillä Huuhkajat kohtaa Kreikka-pelin jälkeen sunnuntaina Italian. Italia kärsi jo ennestään poissaoloista, ja nyt joukkue koki uuden takaiskun, kun keskikenttätähti Marco Verrattin varoitustili täyttyi ja hän on Suomea vastaan pelikiellossa.

Klo 21.05: Armenia–Italia-ottelusta tipahti Huuhkajille suotuisa tulos, kun Italia nousi 3–1-vierasvoittoon. Italia on nyt puhtaalla pelillä 15 pisteessä, Suomi lohkokakkosena yhdeksässä pisteessä ja Armenia pysyi kuudessa pinnassa. Suomi on pelannut Italiaa ja Armeniaa ottelun vähemmän.

Klo 20.44: Huuhkajien apuvalmentaja Mika Nurmela ennakoi Kreikka-ottelua MTV Urheilulle lupaavin sanakääntein. Ottelua edeltänyt valmistautuminen oli edennyt täysin suunnitelmien mukaan, ja Nurmela tokaisi, että "tuntuu, että tyyntä on myrskyn edellä". Video haastattelusta alla.

Mika Nurmela ennakoi Huuhkajien Kreikka-ottelua:"Tuntuu, että tyyntä on myrskyn edellä" 1:13

Klo 20.38: Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi jo ennen kokoonpanojen julkistamista, että hyökkäyspään miehet Lassi Lappalainen ja Simon Skrabb eivät ole kokoonpanossa vammojen takia.

Klo 20.33: Huuhkajien avauskokoonpano on nyt selvillä, eikä siinä ole yllätyksiä. Teemu Pukki saa kärjessä vierelleen Jasse Tuomisen, Eurooppa-liigaakin BATE Borisovin paidassa tahkonneen työjuhdan.

Huuhkajien avauskokoonpano:

Teemu Pukki, Jasse Tuominen

Pyry Soiri, Glen Kamara, Tim Sparv, Robin Lod

Jere Uronen, Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Jukka Raitala

Lukas Hradecky

Klo 20.33: Tervetuloa mukaan liveseurantaan. Huuhkajat kohtaa Kreikan kello 21.45 Tampereen Ratinalla käynnistyvässä ottelussa.