Armenia–Italia-ottelusta pamahti Huuhkajille loistava tulos – Italialle uusi takaisku

Mika Nurmela ennakoi Huuhkajien Kreikka-ottelua:"Tuntuu, että tyyntä on myrskyn edellä" 1:13
Videolla Suomen apuvalmentaja Mika Nurmela ennakoi tuoreltaan illan Kreikka-ottelua.

Italia nousi 3–1-voittoon Armenian vieraana jalkapallon EM-karsinnoissa. Tulosta voi pitää Suomen kannalta suotuisana.

Aleksander Karapetian iski Armenian reilun 10 minuutin pelin jälkeen yllätysjohtoon, mutta Italia kuittasi 28. minuutilla tasoihin, kun asialla oli Andrea Belotti.

Karapetian nappasi kaksi varoitusta avausjakson loppuun mennessä, minkä myötä Armenia joutui pelaamaan koko toisen puoliajan vajaalla. Tämä kostautui, ja Italia paineli kahden lisämaalinsa turvin voittoon. Osumat värkkäsivät 77. ja 80. minuutilla Lorenzo Pellegrini sekä illan toisensa viimeistellyt Belotti.

Italia kärsii jo ennestään avainmiesten poissaoloista, ja joukkue koki sunnuntain Suomi-ottelua ajatellen uuden kamalan takaiskun, kun keskikenttätähti Marco Verrattin varoitustili täyttyi avausjakson aikana. Verratti joutuu karsintojen kolmannen keltaisen korttinsa myötä olemaan Suomi-ottelun pelikiellossa.

Italian voitto Armeniasta tietää sitä, että J-lohkon kakkosella Suomella on enemmän hengitystilaa. Armenia pysyi Huuhkajista kolmen pisteen päässä, ja ottelun vähemmän pelanneella Suomella on sauma kasvattaa eroa myöhemmin tänä iltana Kreikka-ottelussa.

Lohkoa johtava Italia on voittanut kaikki viisi otteluaan ja nousi 15 pisteeseen. Ottelun vähemmän pelanneella Suomella on tällä hetkellä yhdeksän pinnaa. Lohkon kaksi parasta joukkuetta lunastavat lopulta paikan ensi vuoden EM-kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat