Huuhkajat venyi upeasti tasapeliin – näin Suomen tiukka MM-karsintapeli eteni

Suomen taival jalkapallon MM-karsinnoissa jatkui, kun se kohtasi Ukrainan. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Ukraina – Suomi, 1-1 (0-0)

2. jakso

90.00: Tuomari viheltää ottelun päättyneeksi. Ottelu päättyy 1-1-tasapeliin. Olipahan jännittävä loppu!

90+4: Moraes pääsee laukomaan tulisesti, mutta Joronen venyy hienoon torjuntaan.

89. min: MAALI! SUOMI 1-1! Teemu Pukki upottaa pallon pilkulta tarkasti vasempaan alakulmaan!

88. min: Rankkari! Teemu Pukki riistää upeasti pallon Ukrainalta ja karkaa läpi. Pukki revitään nurin ja pallo viedään pilkulle. Mykolenko punaisella suihkuun.

87. min: Glen Kamara rikkoo keltaisen kortin arvoisesti.

84. min: Huima tilaisuus! Arajuuri pääsee puskemaan kulmapotkusta, mutta Arajuuren voimakas pusku viuhuu tolppaa raapaisten ohi.

83. min: Teemu Pukki levittää pallon upeasti Hämäläiselle, jonka laukaus epäonnistuu hieman. Pallo kuitenkin kulmalipulle.

82. min: Suomi saa välittömästi huiman paikan sivuvapaapotkusta, mutta Paulus Arajuuri ei aivan ylety Robin Lodin hienoon keskitykseen.

79. min: MAALI! Ukraina 1-0! Karavajevin oivallinen keskitys löytää maalin edestä Junior Moraesin, joka tuikkaa pallon varmasti verkkoon.

76. min: Suomi suorittaa tuplavaihdon: Schüller ei pysty jatkamaan. Robert Taylor ottaa hänen paikkansa. Myös Jukka Raitalan iltapuhde päättyy, Nicholas Hämäläinen tulee kentälle.

73. min: Schüller palaa kentälle, mutta suomalaispelaajan ilme on tuskainen.

72. min: Rasmus Schüller saa ikävän osuman säärensä ja tarvitsee lääkintäapua. Schüller ainakin hetkeksi kentän sivuun hoidettavaksi.

70. min: Karavajev pääsee laukomaan, mutta pallo kimpoaa Joona Toivion päästä yli.

68. min: Suomi vaihtaa: Joel Pohjanpalo korvaa kentällä ahkeroineen Joni Kaukon.

67. min: Suomi rynnistää jälleen nopeasti vastahyökkäykseen. Robin Lod yrittää vapauttaa Jukka Raitalan laidalta karkuun, mutta ukrainalaispuolustus ehtii juuri parahiksi väliin.

58. min: Ukraina suorittaa ensimmäisen vaihtonsa. Marlos ottaa kentällä Zubkovin paikan.

56. min: Joni Kaukoa rikotaan ja Suomi saa vapaapotkun lupaavalta etäisyydeltä. Matvijenkolle tilanteesta keltainen kortti.

52. min: Teemu Pukki ja Robin Lod luovat huippupaikan nopeasta vastahyökkäyksestä. Ukrainan Mykola Matvijenko liukuu kuitenkin upeasti viime hetkellä Lodin laukauksen eteen.

47. min: Schüller rikkoo Malinovskya rangaistusalueen lähettyviltä ja Ukraina saa vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Joronen kuitenkin poimii Malinovskyn laukauksen syliinsä.

Toinen jakso on käynnissä!

1. jakso

Puoliaika: Ensimmäinen jakso päättyy 0-0-lukemissa. Suomi aloitti ottelun pirteästi, mutta jakson edetessä Ukraina sai vahvan otteen pelistä.

45. min: Lisäaikaa pelataan kaksi minuuttia.

43. min: Ukrainalla on nyt vahva ote pelistä. Tällä kertaa Karavajev pääsee maalipaikkaan, mutta pallo kimpoaa suomalaispelaajasta kulmapotkuksi.

39. min: Ukraina rakentaa vaarallisen maalipaikan. Yaremchuk pääsee laukomaan, mutta O'Shaughnessy blokkaa kudin komeasti. Zubkov täräyttää irtopallon reilusti yli maalin.

35. min: Teemu Pukki on karata läpiajoon, mutta suomalaishyökkääjä repi ukrainalaispuolustajan sääntöjen vastaisesti nurin ja peli vihelletään poikki. Vapaapotku Ukrainalle.

31. min: Suomalaispelaajat vaativat rangaistuspotkua käsivirheestä, mutta ottelun erotuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä, joten peli jatkuu.

28. min: Ukraina rynnii jälleen vasemmalta kohti Suomen maalia. Suomi selvittää ensimmäisen keskityksen, mutta Zinchenko pääsee jatkotilanteesta tälläämään. Joronen on kuitenkin jälleen tehtäviensä tasalla, ja peliväline jää tiukasti suomalaisvahdin hyppysiin.

26. min: Ukraina yrittää jälleen maalintekoa. Roman Yaremchukin kuti viuhuu kuitenkin reilusti yli maalin.

23. min: Ukraina rakentaa vasemmalta laidalta vaarallisen hyökkäyksen. Keskitys löytää maalin edestä Oleksandr Zubkovin, mutta pusku painuu Suomen onneksi vasemmalta ohi.

17. min: Markku Kanerva joutuu tekemään ensimmäisen vaihdon, kun ikävän pääosuman saanut Albin Granlund ei pysty sittenkään jatkamaan. Nikolai Alho ottaa Granlundin paikan.

16. min: Ukrainan Ruslan Malinovsky pääsee kokeilemaan painavaa vasemman jalan laukaustaan, mutta Joronen poimii kudin varmasti syliinsä.

11. min: Suomi rakentelee jälleen lupaavaa hyökkäystä Lodin ja Pukin johdolla. Pukki saa syötettyä pallon Kamaralle rangaistusalueen tuntumaan, mutta tila menee liian ahtaaksi ja Ukraina nappaa pallon.

9. min: Robin Lod on päästä maalipaikkaan, mutta pallo jää jalkoihin. Pukki nappaa pelivälineen mukaansa, mutta Pukin laukaus kimpoaa ukrainalaisten jaloista kulmaksi.

7. min: Teemu Pukki pääsee Ukrainan boksiin, mutta suomalaistähden laukaus hankalasta kulmasta epäonnistuu.

6. min: Tuomari joutuu viheltämään pelin poikki, kun Huuhkajat-puolustaja Albin Granlund loukkaa itseään saatuaan pallon päähänsä kulmapotkun yhteydessä. Granlund pystyy kuitenkin jatkamaan ottelua.

Ottelu on käynnissä!

Kello 21.40: Joukkueet marssivat kentälle. Kohta mennään!

Kello 21.35: Teemu Pukki aloitti MM-karsinnat upeasti iskemällä kaksi maalia Bosnia-Hertsegovinan verkkoon. Jatkuuko suomalaistykin tulitus tänään?

Kello 21.20: Ukraina on Suomelle äärimmäisen kova haaste. Siitä osoituksena Ranskaa vastaan pelatun tasapelin lisäksi on syksyn Kansojen liigan 1-0-voitto Espanjasta.

Ukraina selvitti myös tiensä EM-kisoihin oman karsintalohkonsa ykkösenä. Se ei hävinnyt EM-karsinnoissa otteluakaan.

Kello 21.05: Suomi ja Ukraina kohtasivat kahdesti edellisissä MM-karsinnoissa vuosina 2016 ja 2017. Tuolloin molemmat ottelut päättyivät Ukrainan voittoon.

Kello 20.50: Kumpikin joukkue aloitti MM-karsintansa tasapelillä. Huuhkajat pelasi 2-2-tasapelin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Ukraina puolestaan haki tasuripisteen Ranskalta 1-1-lukemin.

Niko Hämäläinen

Kello 20.37: Tässä vielä avauskokoonpano kirjallisena.

Teemu Pukki, Robin Lod

Albin Granlund, Joni Kauko, Glen Kamara, Rasmus Schüller, Jukka Raitala

Daniel O'Shaughnessy, Paulus Arajuuri, Joona Toivio

Jesse Joronen

Kello 20.35: Markku Kanerva on tehnyt viilauksia kokoonpanoonsa. Schüller, Granlund ja O'Shaughnessy nousevat kokoonpanoon. Edellisottelussa avauskokoonpanossa olleet Nikolai Alho, Nicholas Hämäläinen ja Onni Valakari aloittavat tänään penkiltä.

Kello 20.30: Tervetuloa liveseurannan pariin! Huuhkajat kohtaa tänään Ukrainan MM-karsintojen toisessa ottelussaan. Ottelu alkaa klo 21.45.