Suomi ja Bosnia ja Hertsegovina taistelivat tasapelin – näin ottelu eteni

Suomi avasi jalkapallon MM-karsintaurakkansa keskiviikkona 2–2-tasapelillä Helsingin Olympiastadionilla Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. MTV seurasi ottelun tapahtumia.

Suomi – Bosnia ja Hertsegovina, lopputulos 2–2

2. puoliaika

Lopputulos 2–2. Ottelu on päättynyt pistejakoon.

92. min: Bosnia jälleen kulmalipulla. Suomi puolustaa kuitenkin tiukasti ja pitää vieraat aisoissa.

91. min: Lisäaikaa tulee kolme minuuttia. Bosnia saa kulmapotkun.

90. min: Lisäaika häämöttää. Hämäläinen repii Suomen kolmannen varoituksen.

86. min: Pjanic jää hetkeksi tuskaisena nurmeen kontaktista Rasmus Schülleriin, ja Schüller näkee keltaista.

85. min: MAALI! Bosnia tulee 2–2-tasalukemiin. Joronen on mukana, mutta Miroslav Stevanovicin laukaus kimpoilee maaliin.

83. min: Joni Kauko pois kentältä ja Tim Sparv sisään. Kippari tulee tuomaan kokemusta keskikentälle.

78. min: MAALI! Siellä helisee! Teemu Pukki karkaa Joel Pohjanpalon esityöstä puolesta kentästä läpiajoon ja sijoittaa pelivälineen rysään, Suomi 2–1-johtoon!

77. min: Joel Pohjanpalo kentälle tuomaan tuoretta hyökkäysvoimaa, Lod vaihtoon.

76. min: Suomi luo huippupaikan. Lod pelaa pystysyötön Pukille maalille, mutta Sehic tekee tilan pieneksi ja torjuu.

73. min: Joel Pohjanpalo vetää verkkareitaan pois jalasta ja on tulossa kentälle.

71. min: Dzeko on puskutoimissa, mutta pallo viuhuu reippaasti ohi.

69. min: Ottelussa hieman rauhallisempi vaihe menossa, mutta tyyntä myrskyn edellä?

64. min: Bosnia tekee ensimmäisen vaihtonsa: Gojak ulos ja Haris Duljevic sisään.

58. min: MAALI! Suomi ei Bosnian maalista lannistu. Alhon kuti osuu Bosnia-puolustuksen jaloista ylärimaan, ja Pukki tällää paluupallon häkkiin. 1–1!

55. min: MAALI! Pjanicin rangaistuspotku on heikko. Joronen torjuu, mutta pallo kimpoaa Pjanicin pelattavaksi ja hän siirtää vieraat 1–0-johtoon.

54. min: Alho ei onnistu purussa rangaistusalueella, ja pallo ottaa Jukka Raitalan käteen. Bosnia saa rangaistuspotkun.

53. min: Bosnian kulmapotkusta ei nyt jännitettävää synny, mutta tovi sen jälkeen Krunic kirmaa pallon kera boksin kohdille. Pallo Hämäläisen jaloista kuitenkin päädystä yli.

51. min: Rade Krunic ampuu rangaistusalueelta, mutta Jesse Joronen on Suomen maalilla itse varmuus.

49. min: Paulus Arajuuri ottaa uhrautuvan blokin korvaansa ja jää makaamaan kentän pintaan. Kipeää tekee.

47. min: Suomen maalilla on nopeasti vaaraa. Amer Gojak tällää vain muutama metri Huuhkajien maalista, mutta Suomen kannalta onneksi ohi maalin.

Klo 22.47: Toinen puoliaika vauhtiin. Suomi vaihtoi Rasmus Schüllerin Onni Valakarin tilalle kentälle.

1. puoliaika

Klo 22.31: Lisäaikaa ei anneta. Avausjakso päättyy 0–0-lukemiin, ja siitä saadaan kiittää loisto-otteita esittäneitä maalivahteja: Suomen Jorosta ja Bosnia ja Hertsegovinan Sehiciä.

43. min: Huuhkajien prässi puree, ja Sehic potkaisee pallon hätäisesti rajojen yli. Suomelle viides kulma, mutta sekään ei ole laadukas.

41. min: Huuhkajat luo vaaraa terävällä hyökkäyksellä. Pukki ampuu ensin, Sehic torjuu. Kamara lataa paluupalloon, mutta Sehic on jälleen tiellä ja torjuu pelivälineen yli rajojen.

40. min: Hämäläinen syöttää palloa boksiin, mutta Bosnia-veskari Sehic poimii pelivälineen talteen.

37. min: Suomen nopea hyökkääminen rullaa. Kamara spurttaa pystyyn ja hakee syöttöä Pukille, mutta pallo Bosnia-jaloista yli ja Suomelle kulma. Kulmasta ei tälläkään kertaa merkittävämpää tilannetta synny.

35. min: Pukki hakee oikealta laidalta syöttöä boksiin – pallo Bosnia-puolustuksesta päädystä yli ja Suomelle kulmapotku.

31. min: Glen Kamara saa keskialueella tekemästä huolimattomasta taklauksestaan Stevanoviciin keltaisen kortin.

27. min: Miroslav Stevanovic pelataan läpi, mutta Jesse Joronen pelastaa jälleen Suomen takaiskulta upealla torjunnalla!

23. min: Bosnia saa ensimmäisen kulmapotkunsa. Dzeko voittaa pääpallon, mutta pusku viuhuu yli maalin.

20. min: Huh, nyt oli Suomi Bosnian syöttökombinaatioiden jälkeen helisemässä. Jesse Joronen venyy kovaan torjuntaan, kun Bosnian Amer Gojak ampuu aivan lähietäisyydeltä. Paulus Arajuuri ottaa perään blokkia.

17. min: Joona Toivio ampuu vapaapotkun kohti etukulmaa, mutta vedossa ei ole suuresti voimaa takana ja Bosnian maalivahti Sehic koppaa.

16. min: Joni Kaukoa rikotaan hiukan Bosnian rangaistusalueen takana. Suomelle vapaapotku oivasta paikasta.

14. min: Sydämentykytyksiä Suomen päässä. Dzeko pääsee ampumaan rangaistusalueen keskustasta, mutta pallo Suomen onneksi pomppii ja pallo pomppaa Dzekon huonosta osumasta yli rysän.

10. min: Bosnia jauhaa palloa Suomen rangaistusalueen lähellä. Keskitystä leijuu maalille kummaltakin sivulta, mutta Suomen puolustus pitää.

7. min: Valakari tarjoilee Pukille, ja Pukki on jälleen hyvässä paikassa lähietäisyydellä. Bosnian maalivahti Ibrahim Sehic on kuitenkin hereillä ja torjuu.

5. min: Vieraiden supertähti Edin Dzeko sai Onni Valakarin käsistä osumaa kasvoihinsa, mutta ei suurempaa draamaa.

3. min: Nyt on jo lähellä! Teemu Pukki irtautuu läpi ja hakee palloa kohti takakulmaa, mutta Bosnian puolustus siivoaa pallon yli päätyrajan.

2. min: Joronen iskee omista pitkää palloa Bosnian boksin tuntumaan. Suomi pyörittää peliä, ja Suomi saa vapaapotkun Robin Lodin rikkomisesta.

-----------------------

Klo 21.45: Taisto on käynnissä!

Klo 21.43: Taistelu kohti vuoden 2022 MM-kisoja käynnistyy näillä joukkueilla parin minuutin päästä!

Klo 21.41: Ja Maamme-laulu!

Klo 21.40: Bosnia ja Hertsegovinan kansallislaulu kajahtaa stadionilla ensin.

Klo 21.39: Bosnia ja Hertsegovinan puolustaja Sinisa Sanicanin nosti Uefan verkkosivuilla Suomen riveistä esiin erityisesti Teemu Pukin.

– Heidän paras pelaajansa on varmuudella Pukki, todella hyvä hyökkääjä. Meillä on kuitenkin laatua ja pystymme pysäyttämään hänet. Hän ei ole ainoa, joka on vaarallinen, vastustajalla on laatua. Me tiedämme, mikä meitä odottaa, me yritämme neutralisoida heidän hyvät puolensa ja saada pisteet, Sanicanin sanaili.

Klo 21.31: Palaa alla olevalla videolla voittotunnelmiin, kun Huuhkajat päihitti kesällä 2019 kotonaan Bosnia ja Hertsegovinan 2–0.

Klo 21.26: Bosnia ja Hertsegovina lähtee otteluun uuden päävalmentajan komennossa: bulgarialainen Ivaylo Petev nimettiin joukkueen peräsimeen tammikuussa. Peteviä pidetään pallonhallinnan nimiin vannovana luotsina, mutta saako hän paketin kasaan heti avausotteluunsa Bosnian maajoukkueessa?

Klo 21.06: Suomi ja Bosnia ja Hertsegovina ovat osa kivikovaa karsintalohkoa. Lohkossa pelaavat myös Ranska ja Ukraina, ja altavastaajan asetelmasta peleihin lähtevä Kazakstan. Suoraan kisoista pääsee lohkoykkönen, lohkokakkonen puolestaan etenee jatkokarsintoihin.

Klo 21.02: Suomalaisittain ilahduttavaa on, että maalipyssy Teemu Pukki on säkenöinyt viime ajat Englannin Mestaruussarjassa Norwichin riveissä kovassa vireessä. Pukki on tehnyt 11 maalia edellisiin 10 otteluun. Napsuisiko tänään?

Klo 20.53: Akillesjännevamman takia ottelusta sivussa oleva maalivahti Lukas Hradecky on etänä vahvasti hengessä mukana. Hän julkaisi Twitterissä kuvan huuhkajanaamari ja Suomen kaulaliina yllään.

– Let's fucking go! Hradecky kirjoitti.

Klo 20.48: Bosnia ja Hertsegovina lähtee otteluun neljän pelin tappioputkessa, kun se taipui viime vuonna peräjälkeen Puolalle, Iranille, Alankomaille ja Italialle. Suomi hävisi viimeisimmän ottelunsa Walesille vieraissa 1–3, mutta voitti sitä ennen neljä peliä peräjälkeen. Joukossa oli muun muassa komea 2–0-vierasvoitto hallitsevasta maailmanmestarista Ranskasta.

Klo 20.45: Huuhkajat ja Bosnia ja Hertsegovina ovat viimeksi kohdanneet toisensa vuonna 2019 EM-karsinnoissa. Suomi voitti ensin kotona 2–0, mutta Bosnia ja Hertsegovina murjoi Huuhkajia myöhemmin kotonaan 4–1. Suomi otti lohkon toisen EM-kisapaikan Italian jälkeen, kun taas ailahtelevasti pelannut Bosnia ja Hertsegovina jäi lohkoneloseksi.

Klo 20.39: Suomi saa vastaansa kovilla pelaajilla varustetun Bosnia ja Hertsegovinan. Joukkueen suurimmat tähdet Miralem Pjanic ja Edin Dzeko ovat avauksessa.

Klo 20.33: Huuhkajat on julkistanut avauskokoonpanonsa otteluun. Onni Valakari hyökkää Teemu Pukin kärkiparina. Vaihtopenkillä on voimaa esimerkiksi keskikentän ytimessä tavallisesti nähdyn kapteeni Tim Sparvin ja hyökkääjä Joel Pohjanpalon muodossa.