MTV:n pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Helena Petäistö vihittiin Oulun yliopiston kunniatohtoriksi

MTV:n pitkäaikainen toimittaja ja kirjeenvaihtaja Helena Petäistö on vihitty Oulun yliopiston kunniatohtoriksi. 

Pariisin ja Brysselin kirjeenvaihtajana pitkän uran tehnyt, oululaistaustainen Helena Petäistö on yksi Suomen tunnetuimmista toimittajista. Hänet on palkittu muun muassa Ranskan Kunnialegioonan upseerimerkillä ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla.

Petäistö on myös kirjoittanut useita Ranskaa ja Ranskan politiikkaa sekä Euroopan kaupunkeja ja matkailua koskevia tietokirjoja. Kirjeenvaihtajan työnsä jälkeen hän on jatkanut kolumnistina ja esitelmöitsijänä. Lisäksi hänet tunnetaan intohimoisena teetuntijana ja teen ystävänä.

Without favour, without fear

Petäistö kertoo Oulun yliopiston haastattelussa, että hänen journalistin työtään on ohjannut periaate ”Without favour, without fear”. Eli toimittajan ei tule suosia tai pelätä mitään osapuolta. 

Petäistö kertoo haastattelussa yhden journalistisen uransa tähtihetken olleen se, kun hän sai Neuvostoliiton presidentiltä Mihail Gorbatšovilta luvan Suomen EU-jäsenyyden hakemiselle.

Petäistö pääsi ylioppilaaksi Oulun tyttölyseosta ja kirjoitti viisi laudaturia kuudesta. Hän on lestadiolaissukuisena aiemmin arvellut olevansa ainoa televisiotoimittaja, joka ei ollut katsonut televisiota ennen kuin alkoi tehdä sinne juttuja.

Kunniatohtoriksi myös Varman Murto

Petäistö vihittiin Oulun yliopiston kunniatohtoriksi tänään pidetyssä tohtoripromootiossa.

Samassa tilaisuudessa kunniatohtorin hatun saivat myös muun muassa Varman toimitusjohtaja Risto Murto, professori Aarno Palotie ja vuonna 2019 Nobel-palkinnon saanut Sir Peter Ratcliffe.

Lue myös:

    Uusimmat