Mainos

MTV-kysely: Antti Rinteelle viime vuotta huonommat arviot piiripäättäjiltä – "Puolue voisi olla joissakin asioissa räyhäkämpikin"

2:11

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne saa puolueen piiripäättäjiltä ryhmäjohtaja Antti Lindtmania selvästi huonommat arviot MTV Uutisten kyselyssä.

SDP:n puheenjohtajalla Antti Rinteellä on yhä haasteita saada koottua joukkonsa taakseen. MTV Uutisten kyselyssä piiripäättäjistä reilu kolmannes (36%) on sitä mieltä, että Rinne on onnistunut tehtävässään vain tyydyttävästi tai jopa huonosti, kun vuosi sitten arviot olivat hieman positiivisemmat (29%).

Sen sijaan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmaniin ollaan tyytyväisiä. Yli 90 prosenttia piti hänen toimintaansa vähintäänkin hyvänä.

Helsingin piirihallituksen varapuheenjohtaja Eveliina Heinäluoman mukaan eduskuntaryhmä on tehnyt hyvää työtä muun muassa vaihtoehtobudjetin osalta. 

– Eduskuntaryhmä toimi oikein myös kritisoidessaan koko matkan ajan työttömyysturvan aktiivimallia. 

Puoluetta pidetään yhtenäisenä

Enemmistö piiripäättäjistä kokee, että puolueen yhtenäisyydessä ei ole suuria ongelmia. 58 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että puolue on onnistunut oppositiossa hyvin.

Keski-Pohjanmaan piirihallituksen jäsen Petri Partanen toteaa, että puolue voisi olla joissakin asioissa "räyhäkämpikin". 

– Meillä on ollut hyviä vaihtoehtoisia malleja, mutta kun hallitus kurittaa palkansaajaliikettä, niin silloin puolue saisi olla terävämpi.

Eveliina Heinäluoma puolestaan toivoo, että SDP toisi entistä vahvemmin esille omaa näkökulmaansa Eurooppa-politiikassa.

– Se on aihe, joka tulee puhututtamaan tämän vuoden aikana. 

MTV Uutisten SDP:n piiripäättäjille teettämän kyselyn mukaan mieluisimmat kumppanit oppositioon olivat lähes yksimielisesti vihreät ja vasemmistoliitto. Vihreitä kumppaniksi toivoi 29 ja vasemmistoliittoa 67 prosenttia vastaajista. Epämieluisin kumppani nykyisistä oppositiopuolueista on perussuomalaiset.

Kyselyn vastausprosentti oli 53 prosenttia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.