Mainos

MTV kokeili PS4:n hehkutettua uutuuspeliä Samsungin veitsenterävällä jättitelevisiolla

MTV Digin tämänkertainen laitetesti tarjoaa todellista teknoherkkua.

Kokeiluumme saapui PlayStation 4:n kovaa luokkaa edustava Uncharted 4-uutuuspeli. Pelin ympärillä on liikkunut suuret rahat ja uutuus on ollut näyttävästi esillä mainoksissa ja kaupoissa. Kova markkinointi näyttää toimineen, sillä Sonyn mukaan Uncharted 4: A Thief´s End -peli ylitti 2,7 miljoonan myydyn pelin rajan ensimmäisen viikon aikana.

Halusimme luoda uutuuspelin kokeilulle näyttävät puitteet, joten pelinäyttönä toimi Samsungin uusi lippulaivatason 65-tuumainen kaareva 4K UHD -televisio (UE65KS9005). 

Unchartedin päätösosa

 

Uncharted 4: A Thief´s End on Uncharted -pelisarjan päätösosa, joka keskittyy aarteenmetsästäjä Nathan Draken seikailuun. Kyseessä on toimintapeli, johon on monien uutuuspelien tavoin sisällytetty elokuvamaisia elementtejä.

Pelistudio Naughty Dogin kehittämän pelin juonessa Nathanin kadonneeksi luultu isoveli Sam saapuu pyytämään apua. Etsiessään kapteeni Henry Averyn aarrekätköä Sam ja Nathan joutuvat keskelle salajuonta, jossa panoksena ovat kätketyt rikkaudet ja läheisten henki.

Peliä testatessa miellytti heti alkuun sen hyvin toteutettu ohjaustuntuma. Hahmon liikuttelu on jouheaa ja loogista.

Unchartedin tapauksessa elokuvamaisen kerronnan integrointi peliin on erittäin onnistunutta. Elokuvaosuudet sulautuvat mukavasti pelin käänteisiin eivätkä ne ole irrallisia pläjäyksiä.

Uncharted 4 ansaitsee kiitosta myös siitä, että pelissä päästään käsiksi suoraan toimintaan ilman turhauttavan pitkiä alkuintroja. Peli lähtee räväkästi liikkeelle rajusta veneiden takaa-ajosta, jossa luodit viuhuvat. Pelin alkuminuutteihin mahtuu myös kiipeilyä katoilla ja vankilatappelua. Väkivaltaisuudestaan johtuen peli on varustettu K16-merkinnällä.

Kovasta meiningistä huolimatta Uncharted 4:stä on saatu luotua peli, jossa on toiminnan lisäksi mukana myös salamyhkäistä tunnelmaa ja tunnetta.

Kurvikas, mutta ohut televisio pelinäyttönä

 

Uncharted 4:n pelitunnelmaa kokeilussamme lisäsi eittämättä pelaamisessa käytetty näyttö. UE65KS9005 on Samsungin uuden sukupolven 65-tuumainen kaareva 4K-näyttö HDR-tuella varustettuna. Samsungin mukaan televisiossa käytetyn Quantum Dot -tekonologian avulla näyttö kykenee esittämään 64 kertaa enemmän värejä kuin yhtiön tavalliset televisiot. Värimaailmasta ei löydykään valituksen sijaa ja esimerkikisi pelimaailma näyttäytyy pelaajalle hienosti.

Näyttö on äärimmäisen ohut, jopa niin ohut, että sitä luulee alkuun OLED-televisioksi. Näyttöä kiertävä ohut metallinen kehys luo laadukkaan lisän kokonaisuuteen.

Television kaarevuuden käyttökelpoisuus on pitkälti katsojasta kiinni. Kaarevan ruudun avulla saadaan elokuviin tietynlaista syvyyttä, mutta tavallisten televisio-ohjelmien katseluun siitä ei saada merkittävää hyötyä.

Kaareva televisio myös edellyttää sitä, että näyttöä katsotaan keskeltä. Sivulta katsottuna kuva vääristyy helposti ja lisäksi kaareva näyttöpinta tuntuu suorastaan keräävään ikkunoista ja valoista aiheutuvia heijastuksia.

Pelaamista ajatellen kaareva näyttö tuo kuitenkin mukaansa tempaavaa syvyyttä. Ja komeaa katsottavaa Uncharted 4 onkin suurelta UHD-näytöltä vaikka PS4 tarjoaakin "vain" Full HD-tasoista kuvaa.

Televisiossa muutamia heikkouksia

UE65KS9005 -televisiossa on Samsungin uudistettu Smart Hub -järjestelmä, joka on ilmeeltään selkeä. Valikkotoimintoja on mukava käyttää pelkistetyn kaukosäätimen avulla.

Valitettavasti suomalaisten tv-kanavien -videopalvelut, Kuten MTV:n Katsomo tai Ylen Areena loistavat poissaolollaan sovellusvalikoimasta.

Televisiossa on myös toinen heikkous. Nimittäin näytön taustavalo vuotaa ajoittain selvästi läpi tummilla taustoilla hämärissä tiloissa katsottuna. Taustavalon vuoto pahenee erityisesti silloin, mikäli televisiosta nappaa eri kuvanparannusominaisuuksia pois päältä.

Kuvan parannusomionaisuuksien vähentämiselle saattaa kuitenkin olla tarvetta, sillä ne tekevät etenkin elokuvista helposti luonnottoman siloiteltuja. Pelien tapauksessa kuvanparannuspiirit kuitenkin ajavat asiansa mallikkaasti.

Valoa sateisen kesäpäivän iloksi  

 

Kokonaisuudessaan Uncharted 4 -peli ja Samsung UE65KS9005-televisio tarjoavat käyttäjälle mainion viihdepaketin sateisten kesäpäivien ratoksi.

UE65K9005:n kuvan kirkkaus, väritoisto ja tarkkuus saavat elokuvien ja pelien auringonnousut näyttämään upeilta.

Mutta halvaksi tämä lysti ei tule. Uncharted 4 -peli maksaa kohtuulliset 60 euroa (olettaen, että kodista löytyy PS4-konsoli), mutta Samsungin uutuustelevisiosta joutuu pulittamaan tuhdit 3200 euroa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.