MTV Katsomon uusi dokumenttisarja paljastaa Suomen uskomattomimmat ympäristörikokset

Uskomattomat ympäristörikokset 0:29
Katso videolta Uskomattomat ympäristörikokset -sarjan traileri!

Uskomattomat ympäristörikokset alkaa MTV Katsomossa elokuussa. 

Saastuneita pohjavesivarantoja, satoja tonneja rakennusjätettä Lapin luontoon, supermyrkkyjä, maailman saastunein tutkittu joenpohja sekä järjestäytyneeseen rikollisuuteen linkittyvää jätehuoltoa. 

Uskomatonta kyllä, kaikki tämä löytyy Suomesta. Neliosainen Uskomattomat ympäristörikokset alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 17.8. kello 21.00.

Ympäristörikollisuus on maailman kolmanneksi suurin rikollisuuden muoto ase- ja huumerikollisuuden jälkeen. Se on järjestäytynyttä, ammattimaista ja mittakaavaltaan valtavaa. 

Interpol on arvioinut ympäristörikollisuuden tuottavan 110–281 miljardia dollaria vuosittain. Suomessa ympäristörikosten määrä nousi ennätyksellisen suureksi 2020-luvulla.

MTV:n uusi Uskomattomat ympäristörikokset -dokumenttisarja pureutuu Suomessa rehottavaan piilorikollisuuden muotoon, ympäristörikollisuuteen. 

Sarja käsittelee neljän ympäristörikoksen kautta koko Suomea koskevaa ilmiötä, jossa usein moniongelmaiset yritykset ovat järjestelmällisesti hakeneet taloudellista hyötyä piittaamattomilla ja ympäristöä tuhoavilla keinoilla.

Neliosainen sarja on tuotettu yhteistyössä suomalaisten huippuammattilaisten kanssa. Ääneen pääsevät niin THL:n kuin Suomen ympäristökeskuksen johtavat asiantuntijat KRP:n tutkijoiden ja erikoisyyttäjien kera. 

Jokaisessa jaksossa kuulemme myös asianomaisia tai silminnäkijöitä sekä käymme paikan päällä tutkimassa, miltä rikospaikat näyttävät tänä päivänä.

Sarja avaa silmämme Suomessa rehottavaan ympäristörikollisuuteen sekä muistuttaa siitä tosiasiasta, että piittaamattomuus luontoa kohtaan on piittaamattomuutta meitä itseämme kohtaan.

Uskomattomat ympäristörikokset MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 17.8. klo 21 alkaen. Koko kausi julkaistaan kerralla C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat