Mainos

MTV.fi paikalla: Rauhanmarssi Helsingissä – "Maailmassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka vastaavat pahaan hyvällä"

Eri uskontokunnat marssivat tänään yhdessä Helsingissä rauhan puolesta. Paikalla olevan MTV Uutisten toimittaja Aaro Kajaste kertoo, että poliisin arvion mukaan marssijoita oli reilut 300.

Mukana oli edustajia muun muassa Helsingin evankelis-luterilaisista seurakunnista, sunni- ja shiiayhteisöistä, juutalaisesta seurakunnasta, ortodoksisesta sekä katolisesta kirkosta. 

– Maailmassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka vastaavat pahaan hyvällä. Täältä lähtee tänään vahva viesti, totesi kirkkoherra Juha Rintamäki tilaisuuden avaussanoissaan Tuomiokirkon edustalla.

Uskonnollisten yhteisöjen johtajat ja edustajat kutsuivat kaikki kaupunkilaiset mukaan marssille uskontokuntaan katsomatta. Tuomiokirkolle kokoontunut joukko marssi Ranskan suurlähetystölle Kaivopuistoon, minne marssijat veivät mukanaan toivon tervehdyksen.

Marssilla haluttiin osoittaa mieltä vihaa, pelkoa ja väkivaltaa vastaan, ja osoittaa myötätuntoa Pariisin terrori-iskujen uhreille.

– Tämä, mitä tapahtuu jossain, ei ole islamia. Ei missään nimessä, suomalainen muslimi Jenni Issukka sanoi liikuttuneena. 

Myös Turussa eri uskontokuntien edustajat vetoavat rauhan puolesta illalla Turun tuomiokirkossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.