MT: S-ryhmän asenne järkyttää – "verenpaine nousi juttua lukiessa"

Maaseudun tulevaisuuden haastattelema MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila tyrmistyi S-ryhmän syytöksistä.

MTK:n viljelijöitä tukenut kampanja on herättänyt viime päivinä runsaasti keskustelua liian alhaisista tuottajahinnoista sekä kaupan suurista katteista. Keskustelun taso ei ole miellyttänyt ainakaan SOK:n päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotua, joka syytti torstain Helsingin Sanomissa MTK:ta väärän tiedon levittämisestä. Alarodun mukaan on harhaanjohtavaa verrata toisiinsa kaupan sianlihapaketin hintaa ja sianlihan tuottajahintaa, vaikka tuottajan saama pieni osuus olisi sinänsä oikea. MTK:n olisi pitänyt Alarodun mielestä teroittaa myös sitä, mitä ketjussa tapahtuu välissä ja mistä hinta muoodostuu.

Maaseudun tulevaisuuden haastattelema MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila tyrmistyi S-ryhmän asenteesta luettuaan Helsingin Sanomien jutun. Marttilan mukaan Alarodun kommentit ovat selkäänpuukottamista.

– Verenpaine nousi juttua lukiessa, Marttila totesi Maaseudun tulevaisuudelle.

Alarodun kommentit vihjailevat Marttilan mukaan sitä, että viljelijällä ei ole oikeutta puhua tuottajahinnoista ja niiden tasosta.

– Kauppaa ei kiinnosta, miten maataloudella menee tai miten tuotanto kannattaa.

Marttilan mukaan MTK ei ole toiminut väärin nostaessaan esille faktoja siitä, mikä on ollut maatalouden kannattavuuskehitys ja miten viljelijän osuus on kutistunut. Marttila muistuttaa, että myös kilpailuviranomaiset ovat todenneet kauppatavoissa olevan korjattavaa.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja