Moottoriongelma haittasi Kovalaista

Jarno Trulli oli Lotus-tallikaveriaan Heikki Kovalaista nopeampi formula ykkösten Korean GP:n aika-ajoissa.

Trulli hankki 18. lähtöruudun sunnuntain kisaan, kun taas Kovalainen jäi 21. ruutuun. Heikki hävisi Trullin lisäksi myös toiselle tulokastallin kuljettajalle, kun Virginin Timo Glock ylsi 19:nneksi. Trulli ajoi alun perin 19:nneksi ja Glock 20:nneksi, mutta he nousivat yhden sijan, kun Renault'n Vitali Petrov putosi edelliskisan kolaroinnistaan saamansa lähtöruuturangaistuksen johdosta 15. sijalta 20. ruutuun.

Lotus-autonsa moottoriongelmasta kärsinyt Kovalainen jäi Trullista 1,247 sekuntia.

- Moottorin kanssa on ollut ongelmia koko aamun. En tiedä mistä johtuu, aerodynamiikasta vai moottorista, mutta häviän suorilla. Aerodynamiikasta ei löytynyt mitään, joten moottorista sen täytyy johtua. Tämä oli vähän odotettavissa, Kovalainen sanoi MTV3:lle.

Kovalainen meni aika-ajossa radalle kuljettajajoukon ensimmäisenä.

- Ensimmäisenä kun lähdettiin radalle, niin en tiedä, mitä talli siinä oikein mietti. Silloin radalla on aina eniten liikennettä. Kun siinä sitten kävin pariin otteeseen ajolinjan ulkopuolella, takaa tulevien mentyä vauhdilla ohitseni, niin kesti aina pitkään ennen kuin sain renkaani taas toimimaan kunnolla.

- Rata on ihan hyvä, ei mitään ongelmia sen suhteen. Olisi pitänyt lähteä paremmilta sijoilta, mutta katsotaan sitten huomenna, Kovalainen totesi.

Trulli johtaa Lotus-kuljettajien välistä tämän kauden aika-ajotaistoa nyt 9-8.

Katso aika-ajon 1. osion ratkaisuhetket maksutta Katsomo.fi:stä:

Lue myös:

    Uusimmat