Monsuunisade aiheutti maanvyöryn Intiassa – ainakin 27 kuollut ja 50 kateissa

Ainakin 27 kuollut monsuunisateen aiheuttamassa maanvyöryssä Länsi-Intiassa 3:22
Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan maanvyöryssä kuoli useita kokonaisia perheitä.

Intian länsirannikolla Maharashtran osavaltiossa tapahtuneen massiivisen maavyöryn uhriluku on noussut 27 ihmiseen, viranomaiset kertovat. Lisäksi ainakin 50 ihmistä on kateissa. Pelastusryhmät ovat kaivaneet ruumiita maan ja raunioiden alta.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan maanvyöryssä kuoli useita kokonaisia perheitä, ja monet eloonjääneistä olivat ainoita sukulaistensa joukosta eloon jääneitä.

Maanvyöryn laukaisivat torstaina monsuunisateet, jotka iskivät kylään Raigadin alueella mäkisellä ja metsäisellä paikalla noin sadan kilometrin päässä Mumbaista.

Pelastustöissä on paljon haasteita, viranomaiset kertovat. Syrjäinen kylä on noin viiden kilometrin päässä lähimmältä tieltä.

– Paikalle ei pääse raskaalla kalustolla, meillä on vain pieniä koneita ja suurin osa työstä on tehtävä käsin, raigadilainen virkamies Yogesh Mhase sanoi AFP:lle sunnuntaina.

Lisäksi yhä jatkuvat rankkasateet vaikeuttavat pelastusoperaatiota.

Sateet ovat piiskanneet Intiaa monsuunikauden alusta kesäkuusta lähtien. Tulvat ja maanvyörymät ovat tappaneet kymmeniä ihmisiä.

Monsuunisateet ovat elintärkeitä jokien ja pohjavesien kannalta, mutta aiheuttavat myös vuosittain tuhoja.

Ilmastonmuutos lisää äärimmäisten sääilmiöiden esiintymistä ympäri maailmaa. Intiassa padot, metsien hävittäminen ja kehityshankkeet lisäävät ihmisuhrien määrää.

Juttua on päivitetty kauttaaltaan lisätiedoilla kello 9.53.

Lue myös:

    Uusimmat