"Moniväriset päivänvarjot kielletty" – 130 helsinkiläisravintolaa uhkaa terassiboikotilla

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry on julkaissut kriittisen kannanoton koskien Helsingin kaupungin uusia terassiohjeita.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry ei ole tyytyväinen Helsingin kaupungin uusiin terassiohjeisiin. MaRan mukaan ravintola-alan puolitoista vuotta käymät neuvottelut terassiohjeista osoittavat, että yritysmyönteisyys on pelkkää puhetta.

– Helsinki ei ole kiinnostunut päätöstensä yritysvaikutuksista. Mielivaltaisista terassiohjeista aiheutuu miljoonien lisälasku ravintoloille. Ravintola-ala ei kestä kustannusten lisäyksiä, sillä kannattavuus heikkenee tänä vuonna entisestään. Yli 130 MaRan helsinkiläisten jäsenyritysten terassia on valmis boikottiin Helsingin kaupunkia kohtaan, yhdistyksen tiedotteessa julistetaan.

Kaupunki kieltää katetut terassit

Yhdistyksen mukaan Helsingin kaupungin uudet terassiohjeet aiheuttavat ravintoloille miljoonien eurojen lisäkustannukset ja ovat täysin peruusteettomia.

– Kaupunki kieltää moniväriset markiisit ja päivävarjot. Myös valkoisten terassitekstiilien käyttö on pannassa. Lasikaiteita ja niillä olevia sisustuskankaita ei sallita. Terassin lattian kattaminen on kiellettyä, vaikka se on Suomen ilmasto-olosuhteissa merkittävä asiakasviihtyisyyden lisääjä. Myös talviterassien perustaminen on osoittautunut erittäin vaikeaksi ja kalliiksi.

Terassin pitäminen näillä ehdoilla ei ole MaRan mukaan mielekästä ja yritykset ovat turhautuneita tilanteeseen. MaRan toteuttaman jäsenkyselyn perusteella helsinkiläiset ravintolayritykset ovat laajalla rintamalla valmiita terassiboikottiin tänä kesänä. Nämä ravintolat eivät suostu tekemään terassisopimuksia Helsingin kaupungin terassiohjeiden mukaisilla ehdoilla. Yli 130 Helsingin keskusta-alueen terassia ei näin ollen aukeaisi ensi kesäksi.

– Yli 130 terassin puuttuminen autioittaisi kaupungin katukuvan ensi kesänä. Toivomme, että kaupungin poliittiset ryhmät saavat terassiohjeet oikeille raiteilleen. Helsingillä ei ole varaa sanoa ei investoinneille, työpaikoille ja verotuloille. Ravintolat haluavat osaltaan kehittää kaupunki-ilmettä ja tuoda lisää matkailijoita Helsinkiin. Kaupunki ei voi kieltää yrityksiä käyttämästä omaa yritysilmettään toiminnassaan, toteaa MaRan varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat