Mainos

Moni ei halua rokotetta rajusta influenssaepidemiasta huolimatta: "En ole ottanut, enkä ota"

Influenssatartuntoja on todettu nyt enemmän kuin aiempina vuosina tähän mennessä. Rokotetta influenssaan on jaettu syksystä alkaen ja sen ottamista suositellaan yhä tartunnan ehkäisemiseksi.

Mtv.fi kysyi lukijoiltaan, ovatko he ottaneet influenssarokotteen. Kyselyyn oli vastannut torstaiaamuun kello 8.30 mennessä yli 10 200 ihmistä, joista 65 prosenttia kertoi, ettei ole ottanut rokotetta. Rokotteen oli siis ottanut vain reilu kolmannes lukijoista.

Keskustelua rokotteen ottamisesta ja sen tarpeellisuudesta jatkettiin MTV Uutisten Facebook-sivulla. Näin lukijat kommentoivat rokotetta:

En ota enkä suosittele. Kerran otin enkä ole koskaan ollut yhtä pitkään flunssassa kuin sen jälk. Laittaa immuunijärjestelmän sekasin. Suosittelen ennemminkin parantaa omaa vastustuskykyä ja välttää turhia mömmöjä ja antibiootteja.

Mulla rokote kun olen riskiryhmää (keinoläppä sydämessä) mutta SILTI sairastin influenssan viikko sitten.. Vieläkin toipilaana. Ei tosin ollu niin raju kun se ois ollu ilman rokotteen antamaa mini suojaa. Silti oli niin kamalat lihaskivut että itkeä piti ja yskä oli aivan hirvee. Kuumetta tosin ei ollut kun 38,2. Vieläkin on vähän pieksetty olo.

En ole ottanut, enkä ota. Tuttava kertoi kauhutarinoita, kuinka heidän koko perhe rokotettiin ja koko perhe sairasti sen jälkeen tosi rajut taudit.

En ole ottanut. Rokotukset turhia perusterveille, enkä kyllä ole vakuuttunut siitäkään että ne ovat hyväksi riskiryhmiin kuuluvillekaan. En ole sairastanut influenssaa/kuumetta moneen vuoteen.

Myös rokotteen ottaneet ja sen kannalla olevat osallistuivat keskusteluun:

Aina olen rokotteen ottanut, enkä ole ikinä influenssaa sairastanut tai mitään sivuoireita saanut. Sama pätee muihinkin rokotuksiin. Kerran sairastin keuhkokuumeen ja olin todella huonossa hapessa. Silloin ei ollut pneumokokki-rokotusta, sen jälkeen oli.

Itse asissa rokottamattomatkin hyötyvät siitä, että rokotettuja on mahdollisimman paljon, koska tällöin tarttumisvaara pienenee.

Minä otin lääkärin kehoituksesta (keuhkoahtauma).Nyt lähipiirissä kaatuu ihmisiä sairasvuoteelle ja mulla ei mitään hätää.

1:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.