Mainos

Monacon ruhtinas Albert naimisiin

Monacon ruhtinas Albert II avioituu ensi vuoden heinäkuussa, ilmoittaa Monacon ruhtinaskunnan hovi tiedotteessaan. Ruhtinaan kihlattu on eteläafrikkalainen Charlene Wittstock.

Ruhtinas ja hänen tuleva puolisonsa vihitään siviilimenoin palatsissa ensi heinäkuun 8. päivä, ja seuraavana päivänä on uskonnollinen seremonia. Albert on 52-vuotias ja hänen morsiamensa 20 vuotta nuorempi. Charlene Wittstock on olympiauimari ja opettaja.

Pariskunta tapasi toisensa vuonna 2000, ja he ovat esiintyneet yhdessä julkisesti Torinossa vuonna 2006 pidetyistä talviolympialaisista lähtien.

Albert on hallinnut Monacoa vuodesta 2005, jolloin hänen isänsä, ruhtinas Rainier III kuoli. Albertin äiti oli ruhtinatar, näyttelijä Grace Kelly.

Monaco on pinta-alaltaan maailman toiseksi pienin valtio, ja sen pinta-ala on 1,95 neliökilometriä. Sitä pienempi on vain Vatikaani. Monacossa on yhteensä 33 000 asukasta.

Ruhtinas Albertilla ei ole enää mitään paniikkia saada jälkeläisiä. Vuonna 2002 solmitulla sopimuksella kumottiin vanha säädös, jonka mukaan lilliputtivaltio siirtyy Ranskan hallintaan, jos ruhtinassuku sammuu. Albertilla kyllä on jo kaksi lasta, mutta he eivät ole kruununperijöitä, sillä lain mukaan Monacon hallitsijan pitää olla vihityn parin jälkeläinen.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.