Modernia puurakentamista Porvoossa

Porvoonjoen itärannalla sijaitsevat idylliset, punaiset aitat antoivat lähtäkohdan Porvoon länsirannan modernin puukaupungin suunnittelulle. Historialliseen ympäristään rakennetaan moderni puukaupunki.

Haastetta lisäsi se, että ei varmasti ole helppoa rakentaa samantapaista - ja yhtä onnistunutta - uutta kaupungiosaa kuin vanhassa puu-Porvoossa on nähty. Teemanahan on myös tuo paljon puhuttu tiivis ja matala rakentaminen.

Kaavan lisäksi pulmia tiesivät myös rakennustekniikka - kaikki rakennetaan puusta - ja poikkeuksellisen huonot perustamisolosuhteet. Kohde on siten erittäin työvaltainen ja edellyttää erityistä ammattitaitoa.

Nyt rakentaminen alkaa olla loppusuoralla ja asunnot muuttovalmiita. Porvoon Länsirantaan valmistuu 41 vapaarahoitteista pientaloasuntoa. Rakennuttajan mukaan kauppa on käynyt hyvin: reilu puolet on tällä myyty tai varattu. Tämän tyyppisessä hankeessa on aina paljon kiinnostuneita, ja he odottavat aina vähän aikaa nähdäkseen lopputuloksen alkavan selvästi hahmottua.

Keskeisiä myyntiargumentteja tässä kohteessa ovat tietysti ainutlaatuinen sijainti lähellä Porvoon historiallista keskustaa sekä arkkitehtonisesti uudenlainen, moderni puukaupunki, jossa on hyvin erityyppisiä asuntoja. Muunneltavuus tilaratkaisuissa on keskeisellä sijalla: joissakin asunnoissa on varattu mahdollisuus perustaa katutasoon pieniä liiketiloja.

Ostajat ovat olleet pääosin Porvoosta tai lähiympäristästä, mutta kauempaakin toki tullaan. Joukossa on myös paluumuuttajia, jotka muutaman vuoden muualla asuttuaan palaavat kotikonnuilleen. Myös ikähaarukka on kaikenkattava nuorista, lapsettomista pariskunnista eläkeikäisiin.

Kokemukset ovat olleet tähän mennessä pelkästään myönteisiä. Tämä rakentamisen ensimmäinen vaihe valmistuu toukokuun loppuun mennessä ja toinen vuoden vaihteessa. Porvoosta saatujen kokemusten ja palautteen perusteella ollaankin valmiita käynnistämään samantyypisiä hankkeita myös muualle Suomeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja