MM-sensaatio Niko Anttola astumassa suomalaishiihtäjien sudenkuopalle – "Se pitää nyt yrittää klaarata"

Päävalmentaja Teemu Pasanen harmitteli Iivo Niskasen 6. sijaa – kokonaisuudessa lämmitti miesten viestimitali 5:20
Päävalmentaja Teemu Pasanen harmitteli Iivo Niskasen 6. sijaa kuninkuusmatkalla – kokonaisuudessa lämmitti miesten viestimitali.

Maastohiihtäjä Niko Anttola nousi Planican MM-kisoissa tulikuumaksi suomalaisnimeksi suositussa lajissa. Nuorukaisella on edessä haasteellinen vuosi, maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen muistuttaa.

20-vuotias Anttola saavutti Planicasta nuorten MM-kullan ja -hopean jatkoksi viestihopean muuten kokeneen joukkueen ankkurina.

Tämä nosti luonnollisesti odotuksia tulevien vuosien, ja esimerkiksi Trondheimin kevään 2025 MM-kisojen osalta.

– Kahdessa vuodessa voi tapahtua paljon. Hän on nytkin jo todella hyvällä tasolla, päävalmentaja Pasanen totesi MTV Urheilulle.

Seuraavaksi Anttolalla on Pasasen mukaan edessä varusmiespalvelus.

– Armeija on ollut aina suomalaiselle hiihtäjälle vähän hankalampi vuosi. Se pitää nyt yrittää klaarata mahdollisimman hyvin, että kehityskulku jatkuu ylöspäin, Pasanen linjaa.

Anttolan takana on nousemassa muitakin lahjakkaita suomalaishiihtäjiä, ennen kaikkea miesten puolella. Hyppäys nuorten sarjojen menestyksestä aikuisten huipputasolle on ollut suomalaislupausten kohdalla harvinaisen haastava.  

– Siinä on meillä vuosien saatossa ollut aika paljon töitä tehtävänä, emmekä ole siinä täysin onnistuneet.

– Se on edelleen sellainen asia, joka meidän pitää pyrkiä tekemään paremmin, jotta nuoret pystyisivät nousemaan suoraviivaisemmin ihan kansainväliselle kärkitasolle, Pasanen summaa.

Pääkuvan videolla Teemu Pasanen arvioi maastohiihtomaajoukkueen kokonaisesityksen Planicassa. Alla puolestaan MTV:n kisatiimin yhteenveto Planican MM-hiihdoista. 

MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää" 3:32
MTV:n kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys.
 

Lue myös:

    Uusimmat