Mainos

MM-hintasoppa: Kummola kiistää vaikuttamisyrityksen

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kiistää väitteen, jonka mukaan Suomen jääkiekkoliitto olisi yrittänyt vaikuttaa siihen, miten Ruotsissa alennetaan lipun hintoja.

Kummolan mukaan Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Christer Englund oli häneen asian tiimoilta yhteydessä.

– Hän itse soitti minulle ja ilmoitti, että he tekevät uuden kategorian. Minä sanoin, että sen kuin teette, Kummola sanoo.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan Suomen jääkiekkoliitto olisi eilen yrittänyt vaikuttaa Ruotsin jääkiekkoliittoon, jotta se ei olisi puhunut lippujen hintojen alentamisesta sen oikealla nimellä.

– He esittivät, että emme kertoisi suoraan alentavamme lippujen hintoja vaan, että kertoisimme julkisuudessa "perustaneemme uuden hintakategorian". Sellainen olisi kuitenkin ollut aivan liian läpinäkyvää. Siitä olisi syntynyt uusi mediamyrsky. Meitä olisi syytetty hämäämisestä", Ruotsin jääkiekkoliiton sisäpiiriin kuuluva nimetön lähde kertoi MTV3 Uutisille.

Myös Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Christer Englund kiisti illalla, että Suomesta olisi yritetty vaikuttaa liiton tapaan kertoa pääsylippujen hinnanmuutoksista.

Tänään illalla Suomen jääkiekkoliitto ilmoitti, että se myy jäljellä olevat Leijonien Ranskan ja Kazakstanin otteluiden liput fani- ja perhepaketteina. Fani- ja perhepaketteihin kuuluu neljä pääsylippua yhden hinnalla.

Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurmisen mukaan hintojen alentamiseen vaikuttivat vahvasti fanien terveiset.

– Me ollaan kuunneltu kohtuullisen herkällä korvalla sitä aika voimakastakin julkista keskustelua, mitä lippujen hinnat on aiheuttanut. Toisaalta sitten halutaan tarjota kaikille Leijonafaneille mahdollisuus tulla seuraamaan pelejä.

Kisoihin uutta pontta

Yleisömenestyksen kannalta murheellisesti alkaneet jääkiekon MM-kisat saivat eilen uutta puhtia Ruotsissa heti, kun Ruotsin jääkiekkoliitto ilmoitti, että toiseksi kalleimpien pääsylippujen hintoja pudotettiin 1295 kruunusta 395 kruunuun.

Nettikauppa kävi Ruotsissa kuumana, ja myös Globen-hallin myyntipisteessä alennettujen lippujen kysyntä vilkastui välittömästi. Paikalle tuli kiekkofaneja jopa yli sadan kilometrin päästä seuraamaan Ruotsin ja Tsekki välistä myöhäisottelua.

Aletuoleja on kutakin ottelua kohti katsomossa 2400 eli viidennes kaikista paikoista. Ruotsalainen nettilipputoimisto Ticnet teki mokan, kun se ryhtyi myymään myös kalleimman hintaluokan lippuja (ohjehinta 1495 kruunua) 395 kruunun hintaan, mutta virhe korjattiin nopeasti. Joka tapauksessa jotkut ehtivät ostaa kalleimpiakin lippuja alehintaan.

Tukholmassa tänään pelatussa varhaisottelussa oli yleisöä 2878 eli huomattavasti enemmän kuin avajaispäivän ensimmäisissä otteluissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.