MM-finalisti vaikeuksissa Qatarissa – hyökkäyspelistä puuttui terävyys

Jättimäinen fanialue tyhjillään – Qatarin MM-kisoissa kahdenlaista tunnelmaa 2:44
Katso videolta: MTV vieraili MM-kisojen fanialueella, jossa odotti silmiinpistävä näky.

Neljän vuoden takaisten jalkapallon miesten MM-kisojen hopeamaa Kroatia aloitti keskiviikkona Qatarissa lopputurnauksen F-alkulohkossa Marokkoa vastaan maalittomalla 0–0-tasapelillä.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Maalipaikat olivat joukkueiden kohtaamisessa al-Khorissa vähissä. Kroatia hallitsi lohkon avausottelua hienokseltaan, mutta hyökkäyksessä siltä puuttui terävyyttä.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Kroatian Nikola Vlasic pääsi ohjaamaan pallon lähietäisyydeltä vaarallisesti, mutta Marokon maalivahti Yassine Bounou oli valppaana ja torjui. Kroatia hallitsi palloa lähes kaksi kolmasosaa peliajasta.

Kroatian ykköstähti, Real Madridin 37-vuotias keskikenttätaituri Luka Modric oli Marokon pelaajien tarkassa seurannassa, eikä päässyt loistamaan. Toisella puoliajalla 72. minuutilla Modricin laukoma vapaapotku kaarsi vaarallisesti kohti Marokon maalia, mutta Kroatian hyökkäykseltä puuttui jatkaja.

Marokon puolustus tiivis sumppu

Marokko oli saanut hyökkäyskokoonpanoonsa Englannin Valioliigan Chelsean tähtipelaajansa Hakim Ziyechin. Hän oli ollut välillä maajoukkueesta sivussa vuoden päivät riitaannuttuaan Marokon entisen päävalmentajan Vahid Halilhodzicin kanssa. Nykyään Marokkoa valmentaa Walid Regragui.

Hyvin pelinsä organisoinut Marokko antoi MM-avauksessaan kuvan joukkueesta, jota vastaan on vaikea tehdä maaleja.

Maaliton tasapeli oli turnauksessa kolmas tiistain Tanska–Tunisian ja Meksiko–Puolan jälkeen. Sekä Marokko että Kroatia pelaavat kuudensia MM-kisojaan.

F-lohkon toinen ottelu Belgia–Kanada pelataan tänään myöhemmin. Lisäksi tänään pelataan E-lohkossa ottelut Saksa–Japani ja Espanja–Costa Rica.