Miten yhdistää sipsit ja viini? Lue asiantuntijan vinkit

Asiantuntija selvitti, miten sipsit ja viinin voisi saada toimimaan yhdessä nautittuna

Rentojen illanistujiasten vakiotarjoiluun kuuluvat sipsit ovat viinien kannalta haasteellinen naposteltava. Altia Akatemian valmentaja ja suuri sipsien ystävä Antti Valtanen otti haasteen vastan ja löysi kaksi loistavaa sipsi ja viini -paria.

Valtasen mukaan grilliruoille suunnitellut viinit ovat loistava yhdistelmä barbeque-sipsien kanssa.

– Yksinkertaisilla asioilla voidaan saada rentoonkin illanviettoon makumaailmaa laajentava elämys. Esimerkiksi Hardys Stamp Shiraz Cabernet on kuin suunniteltu grilliruokia ajatellen ja Estrellan BBQ-sipseistä löytyy paljon grilliruokien elementtejä. Viinin lempeä mausteisuus, pehmeys ja miellyttävät tanniinit kohtaavat BBQ-sipsien mausteet ja sopivan suolaisen makumaailman, vinkkaa Valtanen.

Jos haluat säästää makunystyröitäsi muille ruokapöydän antimille, kannattaa kokeilla perinteisten suolattujen lastujen yhdistämistä valkoviinin kanssa. Valtasen mukaan hyvä makupari voisi olla esimerkiksi tamminen, kevyen mausteinen ja hedelmäinen chardonnay-valkoviini yhdessä suolalla maustettujen tavallisten perunalastujen kanssa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat