Mainos

Miten seksuaalisuutesi on muuttunut iän myötä? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Olen kauan miettinyt ja harmitellutkin itseni ja tyttöystäväni väliä eroja seksuaalisissa mieltymyksissä ja seksuaalisessa virittyneisyydessä ylipäätään. Tunnetko sinä naisena, että seksuaalisuutesi olisi jotenkin muuttunut esim. 20.-, 30.- ja 40. ikävuoden välillä? Haluatko seksiä enemmän, haluatko pukeutua seksikkäämmin tai tuleeko kenties kokeilunhalua selvästi enemmän?" kyselee avopuoliso 37-v.

Näin naiset vastasivat

"Nykyisin tietää, mitä haluaa, ja miten sen saa. Nuorempana, kun seksielämä oli vasta alkanut, oli enemmän sellaista vähän noloa säätämistä. Meni aika miettiessä, kehtaako sanoa, että ei noin, vaan näin. Sitten jynssättiin vartti väärässä asennossa, koska ei kehdannut tunnustaa, ettei tämä nyt toimi... Nykyisin kehtaa."
– 30, parisuhteessa

"Seksuaalisuuteen toki vaikuttaa ikä ja kokemus, mutta myös hormonit ja kumppani. Koen kuitenkin, että seksuaalinen aktiivisuus on pysynyt suhteellisen samana kaikkien näiden vuosien aikana. Tuskinpa minusta sen suurempaa dominaa tulee nelikymppisenä."
– 29, sinkku

"Olen vasta 25-vuotias, joten en osaa oikein kertoa mistään huomattavista muutoksista. Mutta luulen, että tämä vaihtelee hyvin paljon yksilöittäin, eikä ole välttämättä niinkään ikään sidottu. Itsevarmuus on varmasti merkittävä tekijä seksuaalisuudessakin: jos sitä on tai se kasvaa, muuttuu varmasti rohkeammaksi ja kokeilunhaluisammaksi. Vastaavasti jos elämässä on meneillään synkempi vaihe (esim. avioero, parisuhteen loppuminen) niin se voi hyvin vaikuttaa omaan halukkuuteen. Epävarmuus paistaa niin vahvasti kaikkeen."
– 25, sinkku

"Kyllä, se ehdottomasti muuttuu iän mukana. Jo pelkästään se, mistä tykkää. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vapautuneempi on, ei turhaan jännitä tai stressaile omia mieltymyksiään vaan ne uskaltaa sanoa herkemmin. Kokeilunhalu myös kasvaa. Eihän sitä samaa jaksa vuosikausia! Tietenkin silläkin on iso merkitys, kuinka kauan on ollut saman ihmisen kanssa parisuhteessa. Mitä paremmin toisen tuntee, sitä vapautuneempaa seksi on."
– 36, naimisissa

"Enpä oikeastaan ole huomannut muutoksia ainakaan mainitsemaasi suuntaan. Oikeastaan vähän päinvastoin. Parikymppisenä tykkäsin pukeutua provosoivammin, nykyään pukeudun melko hillitysti. Kokeilunhaluakin oli parikymppisenä enemmän, kun kaikki oli uutta. Toisaalta nyt olen ehkä vähän itsevarmempi."
– 28, avoliitossa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.