Mainos

Miten sanon avovaimolleni, että haluan eron? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miten sanoa avovaimolle 6 vuoden yhdessä asumisen jälkeen, että haluan lopettaa suhteen ja muuttaa pois?" kysyy nimimerkki Riittää jo.

Näin naiset vastasivat

"No oho. Jos olette olleet jo yli 6 vuotta yhdessä, pitäisi sinun itse tietää, miten sen parisuhteen päättää. Sinä itse tiedät, millainen ihminen avovaimosi on."
– 36, naimisissa

"Auts, paha kysymys. Jos avovaimosikin mielestä suhde olisi aika lopettaa, on asia helpompi ottaa esille ja tällöin lopputulokseen päästään varmasti  yhteisymmärryksessä. Vaikeampi tilanne on, jos avokkisi on suhteeseen tyytyväinen, mutta itse et. Tässä tilanteessa en oikein näe muuta vaihtoehtoa kuin sanoa suoraan, miltä itsestä tuntuu. Kannattaa kuitenkin kertoa, mistä oma fiilis johtuu (tunteet kuolleet/olemme kasvaneet erilleen/minulla on toinen tai muuta vastaavaa), koska jätettävä haluaa jonkun syyn jättämiselle, vaikka sitä ei ole helppo kuulla. Yritä tehdä ilmoitus kuitenkin hienovaraisesti ja varaudu kaikkeen huutamisesta itkuun. Pitkästä suhteesta eroaminen ei ole koskaan helppoa."
– 23, parisuhteessa

COLOURBOX17655487

"Mielestäni ainoa oikea vastaus on: suoraan. Olet selkeästi jo tehnyt päätöksen, ja jos mitään ei niin sanotusti enää ole tehtävissä, istuta hänet alas ja sano "hei X, olen miettinyt asiaa ja haluan erota". Voit perustella, miksi suhde ei mielestäsi toimi, mutta toisaalta minusta perusteleminen on yliarvostettua. Joskus vain tuntuu joltakin, vaikka kaikki olisi niin sanotusti hyvin. "Minusta tuntuu, että haluan erota, enkä voi hyvin tässä suhteessa" on siis mielestäni hyväksyttävä peruste. Et tarvitse "selkeää" syytä, kuten "sinä petit minua". Toisaalta eroamista varsinkin jätetylle helpottaa, jos on joku syy."
– 30, parisuhteessa

"Jaa-a... Jos arvelet tämän uutisen tulevan avopuolisollesi täytenä yllätyksenä, ole ystävällinen ja varaa aikaa keskustelulle avopuolisosi kanssa. Sehän voi tulla hänelle täytenä shokkina! Ole varma päätöksestäsi: siitä, että haluat oikeasti tehdä näin. Ole ainakin hienotunteinen, rauhallinen, äläkä missään nimessä aloita riitaa. Varaudu pakkaamaan tavarasi vielä samana päivänä."
– 25, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja