Miten rohkaistua seksin aikana, kun hävettää antaa kumppanin nähdä alapääni? Naiset vastaavat

2:17
Koen seksiin liittyvissä asioissa häpeää. Mitä voisin tehdä asialle? Seksuaalikasvattaja Kaisa Merelä antaa vinkkejä.

Juttusarjassa naiset vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miten rohkaistua seksin aikana, jos häpeää itseään tai esimerkiksi hävettää antaa kumppanin nähdä alapää?

Oletko joskus hävennyt tai nolostellut seksissä jotain asiaa, joka nyt tuntuu ihan hölmöltä? Miten pääsit häpeästä yli?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Ihminen, joka haluaa seksiä sinun kanssasi, ei ajattele vartalosi virheitä. Eli unohda oma ulkomuotosi ja nauti! Muista, että kukaan meistä ei ole täydellinen."
– 27, parisuhteessa

"Aiemmin koin painetta saada orgasmi ja saatoin jatkaa seksiä, vaikka fiilis oli kadonnut jo kauan sitten. Ikääntymisen myötä olen ymmärtänyt, että jokainen on erilainen ja myös jokainen seksikerta on erilainen. Mikään ei haittaa ja ole 'väärin', jos kumpikin on mukana suostumuksella ja innolla. Joskus voi olla haluttomampi olo, tai mietityttää vaikkapa se, haiseeko nyt liikaa hieltä. Sellainen kuuluu elämään. Uskon, että iän myötä epävarmuudet hellittävät, kun ymmärtää, ettei kehon ulkonäöllä (tai paljon muullakaan) ole oikeasti yhtään mitään väliä. Jos sänkyyn ollaan jo menossa ja sinua ollaan kovasti viettelemässä, kelpaat varmasti sellaisena kuin olet. Usko siihen."
– 34, avoliitossa

"Olen itsekin tuntenut häpeää vartalostani, mutta se vain hidastaa asioita. Jos mies oikeasti sinua haluaa, ei hän välitä sinun 'virheistäsi'. Kannattaa myöskin sanoa ääneen, että hiukan nolottaa, jotta hänellekkin olisi tilanne selkeä. Myös seksi takaapäin saattaa auttaa, jos esimerkiksi ei halua näyttää vatsaa toiselle."
– 21, sinkku

"Tämä on sellainen ongelma, joka varmasti aina tuleekin mieleen ilman syytä. Jokainen ihminen on erilainen, ja jokainen kelpaamme jollekin. Jos sinussa on miehesi mielestä jotain vikaa, hän ei ole sinulle sopiva kumppani. Minä olen joskus (ehkei olisi pitänyt) tivannut miestä kertomaan, mistä hän ei pidä minussa, ja mistä pitää. Olen kuitenkin nykyään sinut itseni kanssa, ja nuo asiat, josta mies ei pidä, eivät myöskään häiritse häntä.

Jos joku oikeasti kumppania häiritsisi, niin uskoisin, että huomaisit sen itsekin. Olen kuullut monelta mieheltä, että seksissä häiritsee eniten naisen epävarmuus. Eivät miehet kiinnitä huomiota tuollaisiin 'ulkoisiin seikkoihin', vaan siihen, että olet oikeasti mukana. Jos haluat kelvata miehellesi, heittäydy täysillä mukaan ja anna himosi viedä."
– 24, seurustelee

"Olen hävennyt ja nolostellut, mutta jossain vaiheessa tajusin, että hei, ei kukaan ole kieltäytynyt seksistä nähtyään minut alasti, päinvastoin. Aina on kelvannut. Kyllä ne epävarmuustekijät taitavat olla aina ihan omassa (ylä)päässä. Epävarmuus se vasta epäviehättävää onkin, joten anna vain mennä, äläkä yliajattele."
– 34, parisuhteessa

Lue kaikki lifestyle-aiheista!​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja