Miten kolmenkympin kriisistä oikein voi selvitä? MTV:n lukijaraati vastaa: "Nyt on elämällä toisenlainen tarkoitus"

Näin elämäsi muuttuu, kun et enää välitä muiden mielipiteistä 1:00
Aiemmin koit häpeää ja toivoit, että kelpaisit. Nyt muiden "hyvää tarkoittavat" neuvot lapsiluvusta tai urasta kaikuvat kuuroille korville! Näin elämäsi muuttuu, kun et enää välitä muiden mielipiteistä.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Millaisia keinoja käytit kolmenkympin kriisistä selviämiseen? Itselleni tuntuu mahdottomalta, kun pitkiä suhteita tai tavoitteitani vastaavaa suuntaa ei löydy. Millainen kriisisi oli, miten selvisit? Mitä ajattelet kriisistä nyt myöhemmin?" Kysyy nimimerkki Sanelma.

Näin raati vastasi

"Ei ollut kolmenkympin kriisiä."
–43, sinkku

"Ostin menolipun Kreikkaan ja siellä päädyin mukaan perustamaan ekologista maatilaa. Nyt on elämällä toisenlainen tarkoitus."
–35, sinkku

"Elin ruuhkavuosia, en ehtinyt itse kriiseillä, mutta täytyy suunnata katse tulevaisuuteen luottavin mielin, tehdä asioita missä viihtyy. Etsiä hyviä puolia vallitsevasta tilanteesta, koska asioilla on aina tapana järjestyä, kun vaan ottaa rauhallisesti."
– 53, avioliitossa

"Kolmenkympin kriisi ei ole 'oikea kriisi', vaan tunnetila. Tunteille emme voi mitään muuta kuin tutkia ja työstää niitä. Eli: tutkaile rohkeasti tuntojasi ja ratko ne. Huomaat, ettei mitään kriisiä oikeasti ole, ja voit käyttää aikasi elämiseen."
–34, friends with benefits -suhde

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat