Mitä tarkoittaa mauton jasso? JVG vastaa

Räppikaksikon uudella sinkulla on nimi, joka ei välttämättä aukea kaikille. 

JVG eli Jare Brand ja Ville Galle vierailivat ELCrew'n kuudennen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa. He esittivät uuden Mauton jasso -singlensä suorassa lähetyksessä.

MTV.fi tapasi kaksikon ennen illan ohjelmaa. Miehet kertoivat valmistelevansa parhaillaan tulevaa levyään, jonka on määrä ilmestyä kesällä. 

– Levystä on puolet valmiina, demopätkiä ja ideat ylhäällä. Sitten mennään studioon pitämään hauskaa, VilleGalle kertoo. 

Rennosta asenteestaan tunnettu yhtye myöntää, että uusien kappaleiden tekeminen ei aina ole helppoa.

– Totta kai on jonkinlaisia paineita, VilleGalle sanoo.

– Ison biisin jälkeen miettii, miten pääsee eteenpäin, mutta jotenkin on onnistuttu, Jare pohtii. 

Tulevalta albumilta julkaistiin kaksi viikkoa sitten Mauton jasso -single. Kappale on mukana Aku Hirviniemen, Jaajo Linnonmaan ja Sami Hedbergin tähdittämässä Luokkakokous-elokuvassa.

– Olimme Jaajon kanssa Bilbaossa katsomassa MM-korista. Jaajo kysyi, voidaanko tehdä elokuvaan biisi. Saatiin nähdä leffa ennakkoon, ja saatiin myös jätkistä inspiraatiota, Jare kuvailee. 

Mikä on mauton jasso?

Kappaleen nimi on herättänyt jo tuoreeltaan keskustelua. Mikä se jasso oikein on?

– Se on mukava pylly, jokainen saa päättää, mikä se on, VilleGalle antaa selityksen sanalle.

– Se on meidän kaveriporukan juttu, aina vitsaillaan ja lauleskellaan, ja siitä se sitten tuli. 

JVG on ehdolla Emma-gaalassa kuudessa eri kategoriassa. He nimeävät tärkeimmäksi kategoriaksi vuoden musiikkivideon. Huominen on huomenna -kappaleen video oli viime vuonna YouTuben katsotuin suomalainen musiikkivideo. 

– Ollaan uuden koulun nuorisoa, ja tehty paljon musavideoita, aloitettiin kaveriporukan kanssa. Se olisi kiva voittaa, merkitsisi paljon. Musavideoiden tekeminen on myös rankinta hommaa, VilleGalle sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat