Mitä tapahtuu, kun puolueväki vaihtaa vapaalle? MTV mukana risteilyllä – katso kuvat laivalta, joka on lastattu kokoomuslaisilla

Kokoomus käynnisti eilen lauantaina vaalikampanjansa ja lähti sen jälkeen risteilylle hakemaan virtaa kevään vaaleihin. Mitä tapahtuu, kun kokoomusväki vaihtaa vapaalle?

– Silloin voi tapahtua vaikka mitä, mutta täällä on mukava olla ja keskustella politiikasta ilman kokoomuslistaa, kansanedustaja Sari Sarkomaa sanoo.

Risteilyn ohjelmassa on erilaisia keskustelu- ja sidosryhmätilaisuuksia. Laivalla lauletaan luonnollisesti karaokea ja istutaan baarissa, verkostoidutaan, tavataan tuttuja, otetaan selfieitä puheenjohtajan ja muiden kärkipoliitikkojen kanssa.

Politiikkaa pikkutunneille asti

Politiikkaa puhutaan kokoomusaktiivien mukaan ihan pikkutunneille saakka

– Totta kai täällä vaihtuu tällainen juhlavaihe päälle, mutta kyllä näitä ihmisiä täällä yhdistää politiikka ja kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin, ja niistä enimmäkseen puhutaan baarissa, europarlamentaarikko Henna Virkkunen sanoo.

Spontaaneja kohtaamisia

Helsinkiläiset Lauri Koponen, Daniel Sazonov ja Tuomas Telkkä sanovat, että risteily on ennen kaikkea luonnollinen paikka spontaaneille kohtaamisille.

– Kyllä politiikkaa puhutaan pitkälle iltaan. En muista yhtään sellaista puolueristeilyä, jossa edes aamuyön tunneilla ei olisi puhuttu politiikkaa, miehet toteavat miltei yhteen ääneen.

– Tai laadittu vaalimainosta tai mietitty omia kärkiä asioihin, joista voi maanantaina postata Facebookiin, seurueesta lisätään.

Vaaleissa onnistuminen riippuu kokoomusväen mukaan siitä, miten kenttäväki lähtee liikkeelle ja miten innostuneita he ovat. Risteily onkin ennen kaikkea tilaisuus nostattaa yhteishenkeä.

– Nyt alkuillan perusteella fiilikset ovat hyvät, kampanja on avattu ja nousujohteinen kevät tulossa, Telkkä sanoo.

Puheenjohtaja Petteri Orpo pohjustaa tänään sunnuntaina laivalla omilleen puolueen vaaliohjelmaa. Varsinainen puolueen vaaliohjelma julkaistaan ensi kuussa.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja