Mainos

Mitä tapahtui palaneesta autosta löytyneelle nuorukaiselle? Lappeenrannan peräkonttimurha pian syyttäjälle – poliisi vaikenee yksityiskohdista yhä

0:15

Lappeenrannassa viime keväänä tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta on loppumetreillä.

Lappeenrannan Lauritsalan venesatamasta löydettiin viime toukokuussa palanut auto, jonka takakontissa oli vuonna 1997 syntyneen savitaipalelaismiehen ruumis. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että tapauksen tutkinta on nyt loppusuoralla, ja että näillä näkymin juttu on siirtymässä syyteharkintaan vielä tämän viikon aikana.

Tapausta on tutkittu murhana. Epäiltyinä on kaksi parikymppistä henkilöä, mies ja nainen. Heidät vangittiin rikoksesta epäiltynä pian sen jälkeen, kun uhrin ruumis löydettiin. Kaksikko on edelleen tutkintavankeudessa.

Hautarauhan rikkominen, ryöstö, vahingonteko...

Liikkasen mukaan tapauksen tutkinnassa on tullut ilmi asioita, joiden johdosta kaksikkoa epäillään murhan lisäksi hautarauhan rikkomisesta, ryöstöstä, vahingonteosta, vapaudenriistosta sekä lievästä maksuvälinepetoksesta.

Liikkanen ei avaa yksityiskohtia, mutta kertoo, että kaikki rikosnimikkeet liittyvät samaan tapahtumaketjuun.

Poliisi on pitänyt tapauksen tutkinnan edetessä niukkaa tiedotuslinjaa. Julkisuuteen ei ole kerrottu esimerkiksi sitä, tunsivatko epäillyt tekijät ja uhri toisensa entuudestaan. Myös epäillyn henkirikoksen mahdollinen motiivi on hämärän peitossa. Niin ikään pimennossa on se, miten vuonna 1997 syntynyt savitaipalelaismies päätyi palaneen auton takakonttiin.

Liikkanen kertoo, että epäillyt ovat kertoneet kuulusteluissa omia näkemyksiään tapahtuneeseen liittyen. Hänen mukaansa henkilöiden kertomukset ovat kuitenkin osin ristiriitaisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.